Leírás
Aszkorbinsav por – 400 g
A Vitaking aszkorbinsav termék por formában tartalmazza a C-vitamint. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék. ” Háztartási cikknek kellene lennie, egy sorban a cukorral, a sóval és liszttel, és az ABC-ben kilószámra kellene árusítani az aszkorbinsav port.“ – Szent-Györgyi Albert A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása. Ez a termék ebben a formában egy jól használható por alapú C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető (nem forró!) teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.
A C-vitamin hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Az idegrendszer normál működéséhez.
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Az immunrendszer normál működéséhez
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását.
- A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
C-vitamin vagy aszkorbinsav?
A c-vitamint Szent-Györgyi Albert fedezte fel az 1920-as években. A mellékvesében talált anyagnak az összetételét megállapította (C6H8O6) , és ez előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut) C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk. Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület. Például magas hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat. egyen sok nyers zöldséget, vagy pótolja az aszkorbinsavat étrend-kiegészítők segítségével.
szucsandi86@gmail.com –
Praktikus, de érzékeny gyomrúaknak nem ajánlom.
József –
Ár-érték arányban a legjobb. Teába is szoktam rakni, mikor már kihűlt, illetve pezsgőtablettához szoktam hozzáadni. Vízzel elég citromlé-feeling.
Csibedli –
Bodzaszörppel 🙂
Kerekes Peterne Kata –
Én a napi 3000 mg C-vitamin adagomat feloldom egy 0,5l vízben és egész napra folyamatosan biztosítva van a vitaminpótlásom. 😀
Kerekes Peterne Kata –
Limonádénak,teába,mentás uborkás frissítőbe kiváló,könnyen adagolható.
cssziebert@yahoo.com –
Ár-érték arányban ez a legjobb C vitamin. Ezen kívül könnyen kezelhető, mivel por alakú. Én naponta 2-2,5 liter innivalóba (tea, ásványvíz, stb.) beleteszek 3-5 g (3-5000 mg) -ot ebből a termékből, azt folyamatosan iszom egész nap, így folyamatosan kerül be a szervezetembe a C vitamin.
sipos illés –
kiváló immunerősítő
Attila –
Az lenne kérdésem hogy vesekovet nem okoz? Házi orvosom mondta hogy napi 500mg nak több fogyasztás homokot , követ hozhat létre versében vagy vezetéken, epében . Írjatok. Köszi 🙂
Szabó Zsófia –
Kedves Attila!
Ez egy régi, urológusok által terjesztett tévhit. Időközben több kutatás is ennek ellenkezőjét igazolta, de a kinyomtatott orvosi könyveket már nem zúzták be. Számos esetben tartósan, nagy mennyiségben adtak betegeknek c-vitamint aszkorbinsav formájában. Például:
• nátha kezelésére (Hemilä H. 1992),
• cukorbetegség gyógyítása céljából (Davie SJ, Gould BJ, Yudkin JS 1992),
• allergia enyhítésére (Johnston CS, Martin LJ, Cai X. 1992),
• szív és érrendszeri betegségek gyógyítása céljából (Simon J. A. 1992) vagy
• vastagbél daganat megelőzésére (Greenberg és társai 1994).
Általános gyakorlat minden normális klinikai vizsgálat esetén, hogy a mellékhatásokat nagyon precízen feljegyzik. Bár a fent említett vizsgálatok éveken át tartó, nagy mennyiségű aszkorbinsav adagoláson alapultak, egyetlen esetben sem sikerült kimutatni megnövekedett vesekő előfordulást.
Curhan és urológus társai például 1996-ban a Harvard Egyetemen azzal az elképzeléssel vágtak bele egy több éven át tartó vizsgálatba, hogy a megnövekedett kalcium fogyasztás hozzájárul a vesekőképződéshez. Ezzel szemben azt találták, hogy a várttal éppen ellenkezőleg, a megnövekedett kalcium és a nagyobb c-vitamin fogyasztás csökkentette a vesekőképződést.
Ezen kívül az alábbi cikk is hasznos lehet, amit Demecs István, fitoterapeuta írt a témában: https://vitaking.hu/c-vitamin-nem-okoz-vesekovet/