Vitaking® Ginkgo Biloba kivonat
Vitaking_ginkgo_90Ginkgo Biloba 60 mg 90 db – turbózza fel a szellemi teljesítményét! – Vitaminkirály

Ginkgo Biloba – Vitaking (90)

4.8 az 5-ből 5 vásárlói értékelés alapján
(5 vásárlói értékelés)

1790 Ft (20 Ft/db)

A Ginkgo Biloba, más néven páfrányfenyő, a Föld legősibb növénye. Mint gyógynövényt a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáról ismerik. Lényeges a keringési rendszer normál működéséhez, valamint a megfelelő időskori agyműködéshez.

Termékleírás

Ginkgo Biloba kivonat a szellemi frissességért

A Ginkgo Biloba kivonat készítmények összetevőit az ősi páfrányfenyő legyező alakú leveléből vonják ki. A Ginkgo Biloba, másnéven páfrányfenyő, a Föld legősibb növénye. Mint gyógynövényt a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáról ismerik. A páfrányfenyőt a hagyományos kínai orvoslás és a népi gyógyászat ősidők óta használja. Kínában a magját 5000 éve használják a népi gyógyászatban.  A  áltermését, “gyümölcsét” a kínaiak csemegeként is fogyasztják.

Mit jelent a név?

A Ginkgo Biloba levelei kétkaréjúak, innen származik latin neve is: biloba. A loba latinul „lebeny-t jelent. A páfrányfenyő fogyasztását az idősebb korosztálynak ajánljuk, illetve azoknak, akik szellemi munkát végeznek, esetleg vizsgaidőszakra készülnek.

A Ginkgo Biloba kivonat:

 • A  hozzájárulhat az időskori agyműködés megfelelő szinten tartásához.
 • Segíthet lassítani a korral járó memória csökkenést és megőrizni a kognitív funkciókat (kognitív jelentése: a gondolkodáson alapuló)
 • Fokozza a kognitív teljesítményt
 • Segít fenntartani a kognitív funkciókat
 • Segít fenntartani a mentális jólétet
 • Segíthet a memória a korral járó csökkenésének megállításában, és segíthet megőrizni a kognitív funkciókat.
 • Segíthet fenntartani a jó kognitív funkciókat
 • Hozzájárulhat a normális vérkeringéshez, amely kapcsolatban áll az agy teljesítményével és reaktivitásával.
 • Segíthet fenntartani a tiszta gondolkodást és a mindennapos összpontosítást.
 • A ginkgo flavonoidok hozzájárulhatnak a mentális és kognitív tevékenységekhez.
 •  segíthet fenntartani idős korban a megfelelő agyi teljesítményt.

További információ a páfrányfenyőről.

A Ginkgo Biloba kivonat fogyasztását elsősorban 50 év felettieknek, diákoknak és szellemi munkát végzőknek ajánljuk.

Ez a Vitaking termék tablettánként 60 mg Ginkgo kivonatot tartalmaz.

120mg-os változatban megtalálja itt >

Fogyasztása terhesség, szoptatás, véralvadásgátló szerek szedése, műtéteket megelőzően nem javasolt, mert növelheti a véralvadási időt. Befolyásolhatja a vércukorszintet, ezért cukorbetegek a termék használata előtt konzultáljanak kezelőorvosukkal.

 

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Kiszerelés:

90 tabletta

Napi ajánlott mennyiség:

1 tabletta

OÉTI bejegyzési szám:

5996/2009

5 értékelés a termékre: Ginkgo Biloba – Vitaking (90)

 1. 4 / 5

  :

  Jó termék, minden reggel beveszek egyet munkába menet előtt, szellemi frissességet ad egész napra!
  Az ára lehetne kicsit olcsóbb is, de azért nem olyan vészes…

 2. 5 / 5

  :

  Szellemileg frissebb vagyok tőle. Kevesebb dolgot felejtek el!

 3. 5 / 5

  :

  Nagyon jó értágító hatása van, javítja az agy és a szív vérellátását. E-mellett szellemi frisseséget nyújt és a koncentrálás is jobban megy. Gyulladáscsökkentő hatású, akár szédülés és fülzúgás kezelésére is kiváló. Nekem nagyon bevált. ☺

 4. 5 / 5

  :

  Megszüntette mamám fülzúgását, pedig már hallókészüléket akartak vetetni vele. Teljesen megszünt igy jobban is hall most.

 5. 5 / 5

  :

  Szeretném tudni, hogy mi az optimális mennyiség? A 60 mg-osból is napi 1-et ajánlanak, a 120 mg-osból is. Más cégnél 300 mg-ost láttam, ott is napi 1 az ajánlott 🙁

  • :

   A kérdés jogos. Nem minden javasolt napi adag logikus. A C-vitaminnál az 500mg-os, az 1000mg-os, és az 1500 mg-os esetében is az van ráírva, hogy javasolt napi adag 1 tabletta. Esetleg a hivatalokat lehetne ezzel kapcsolatban megkérdezni, hogy miért így engedélyezik a forgalomba hozatalt. A Ginkgo Biloba készítményeknél is, mint a többi étrend-kiegészítőnél, érdemes megnézni a kivonat aktiv összetevőit (ez hátul a termékcímkén látszik) A Flavon-glikozid és a terpén-lakton a levél aktív összetevői (ezek természetes, növényi anyagok)! Amikor Ginkgo Biloba terméket választunk, mindenképp meg kell nézni a hatóanyag-tartalmat! A Ginkgo készítmények ezeknek az összetevőknek (flavon glikozid, terpén-lakton) köszönhetik jótékony hatásukat! Tehát nem az a legfontosabb, hogy hány mg-os, hanem hogy milyen mennyiségben tartalmaz az előbb említett összetevőkből.

Mondd el a véleményed