Multivitamin csomagok

Hozza ki a legtöbbet havi multivitaminjából!

Mivel a vitaminok és ásványi anyagok rendszerben fejtik ki a hatásukat, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy naponta egészítse ki az étrendjét valamilyen multivitamin készítménnyel. Erre valók a napi multivitamin csomagok.

Milyen étrend-kiegészítőt válasszon?

jogszabály szerint étrend-kiegészítő: “a hagyományos étrend kiegészítését szolgáló olyan élelmiszer, amely koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat.”

Amikor ilyen készítményt vásárol, feltétlenül nézze meg a dobozon vagy a csomagoláson lévő címkét tanulmányozza át az összetevők listáját. Legyen benne minden vitamin, és ásványi anyag bőséges mennyiségben. A bőséges mennyiség nem egyenlő a ma hivatalosan javasolt napi adaggal. Mivel ételeink minősége sokat romlott az elmúlt években, illetve a legtöbb ember nem fogyaszt megfelelő mennyiségben naponta zöldséget vagy gyümölcsöt ezért célszerű nagyon megválogatni mivel egészítjük ki az étrendünket. Vitaminok tekintetében a legtöbb ember alultáplált, ezért bőséges pótlásra van szükség. A káros környezeti hatások pedig csak rátesznek egy lapáttal a vitamin-szükségletre. A multvitamin csomagok bőségesen tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat a megfelelő arányban.

Multivitamin csomagok vagy napi egy tabletta?

Sok ember szereti elhinni, hogy bőséges napi vitamin ellátottságot jelent egyetlen tabletta bekapása a reggeli mellé. Ezt sugallják a televízió csatornákban látható reklámok. Ez csak akkor lenne igaz, ha az egy pingpong labda méretű kapszula lenne. Ahogy egy csirkecombot sem lehet 3cm-re zsugorítani, úgy az egyéb tápanyagokat sem. Emiatt célszerű a napi vitamin csomagokat választani, amik egy praktikus kis zacskóban 5-10 kapszulában vagy tablettában tartalmazzák, a legmegfelelőbb formában az összetevőket.

Ha nem szereti a tablettákat, válassza a gélkapszulás Liquid multikat. ezekben a gélkapszulákban folyékony formában vannak a tápanyagok. Itt sem fér bele egy tablettába az optimális napi mennyiség, és ahhoz hogy bőségesen el legyen látva a szervezete tápanyagokkal, ezekből többet érdemes fogyasztani. (a napi ajánlott mennyiség a termékcímkén található)

Mind a(z) 11 találat megjelenítve