B1-vitamin (250mg) az ideg­rendszer normál működésé­hez - Vitaminkirály
B1-vitamin (250mg) az ideg­rendszer normál működésé­hez – VitaminkirályB1-vitamin (250mg) az ideg­rendszer normál működésé­hez – Vitaminkirály

B1-Vitamin 250mg – Vitaking

4.5 az 5-ből 6 vásárlói értékelés alapján
(6 vásárlói értékelés)

2990 Ft (29 Ft/ db)

A Vitaking B1-Vitamin készítményt tanulás és fokozott szellemi terhelés esetén ajánlott a fogyasztása. A tiamin (B1-vitaminnak is nevezik) vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat.  Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez. és a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

 

Termékleírás

B1-vitamin 250mg

A B1-vitamin, másnéven tiamin, vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat. A B-1 vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.

B-vitamin

A B-vitamin — amelynek minimum kilenc fajtája létezik — nagyon sok irányból hat az egészségre. A B-vitaminok közül néhány, mint a B1, a B2 és a B3 központi jelentőséggel bír például abban a folyamatban, amiben a táplálék energiává alakul át a szervezetben.

A B-1 vitamin folyamatos pótlása esetén C-vitamin hiányt okozhat, tehát célszerű azzal együtt arányosan alkalmazni.

B1 vitamin hatásai:

 • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 • A B1-vitamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is.

Egy kis történelem:

Kazimierz Funk lengyel biokémikus volt a vitamin koncepciójának első kidolgozója. 1904-ben a berni egyetemen doktorált szerves kémiából. A diploma megszerzése után először a párizsi Pasteur Intézetben dolgozott, majd a londoni Lister Intézetben (1910) végzett laboratóriumi kísérleteket.

Kutatásait a barna rizsben található, addig ismeretlen anyag elkülönítésének szentelte. 1912-ben sikerült előállítania rizskorpából ezt az anyagot, és mivel az anyag egy aminó-csoportot tartalmazott, elnevezte vita amine-nak (vitamin), a vita (élet) és amine (nitrogéntartalmú vegyület) szavakból illesztve össze a nevet. (A szóvégi “e” betűt később elhagyták, amikor felfedezték a kutatók, hogy a vitaminok nem szükségszerűen csak nitrogéntartalmú aminók lehetnek.) Az évekkel később kialakult elnevezési rendszerben ez a vitamin lett a B-1 vtamin (Thiamin).

A B-vitaminok együtt jobban működnek. Így ha b-1 vitamin szeretne, fogyasszon mellé a többi B-vitaminból is. 

 

 

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Kiszerelés:

100 tabletta

Napi ajánlott mennyiség:

1 tabletta

OGYÉI bejegyzési szám:

19468/2017

6 értékelés a termékre: B1-Vitamin 250mg – Vitaking

 1. 5 / 5

  :

  A megfelelő mennyiségű B1-vitamin az idegrendszert éppé, nyugodttá, kiegyensúlyozottá, harmonikussá teszi.

 2. 5 / 5

  :

  Hiánya esetén jelentkezhet álmatlanság, rémálmok, depresszió. Fokozott ” agyi tevékenységet” (pl.tanulás ) végzőknél, a szervezet akár óránként 100mg B1-vitamint is felhasználhat, vagy például alkohol fogyasztásnál, egy átmulatott éjszaka után érdemes a multivitaminon kívül nagyobb adagban pótolni. 🙂
  Lábujj zsibbadás, lábfejben kialakuló égő érzés, idegrendszeri panaszok.

 3. 5 / 5

  :

  Jókat hallottam róla,ezért kérdezni szeretném,hogy Mega 1 vitamin mellett szedhető egyben vagy akár lefelezve?

  • :

   Igen. Viszont ha a B1-ből többet fogyaszt valaki, érdemes még pluszban C-vitamint is emelni egy kicsit. Mondjuk egy fél B1-hez egy 500mg-os C-vitamint.

 4. 5 / 5

  :

  Köszönöm szépen.még annyit szeretnék kérdezni hogy egyszerre vegyem be a Mega 1 vitaminnal vagy pár óra eltolással?

  • :

   Érdemes pár óra eltolással.

 5. 2 / 5

  :

  A tiamin-mononitrát a B1 vitamin inaktív formája, az aktív forma a tiamin pirofoszfát klorid, ez utóbbi a legobban haszosuló B1 vitamin forma. Az inaktív formát a szervezetnek át kell alakítania aktív formává, ehhez a konverzióhoz magnéziumra van szükség!!

 6. 5 / 5

  :

  Csaba megkérnélek megírnád a tiamin pirofoszfát milyen készítményben található? Köszönöm!

Mondd el a véleményed