C-vitamin

C-vitamin termékek széles választékban

“Testünk és környezete között egyik legfontosabb kapocs minden bizonnyal az élelem. Az élelem képében a környezet ténylegesen bekerül testünkbe és átjárja azt.  A vitaminok e kapcsolat koordinálásában kétségkívül a legfontosabb tényezők egyikének számítanak.” Szent-Györgyi Albert

Szent-Györgyi Albertnek köszönhetjük többek között mindazt, amit ma tudunk a C-vitaminról, és sokat tett annak érdekében is, hogy minél többet, minél könnyebben tudjunk előállítani belőle.

A C-vitamin hozzájárul:

Az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer normál műkö­déséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez, az E- vitamin redukált formájának regenerálásához, fokozza a vas felszívódását.

1937-ben ketten is a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaikért kaptak Nobel díjat. Haworth kémiai kategóriában, mert feltérképezte a szerkezetét, Szent-Györgyi pedig orvosit, mert a biológiai hatását kutatta sikerrel.

Eltelt több mint 80 év azóta év azóta, hogy Szent-Györgyi doktor rájött a C-vitamin előnyeire, és arra, hogy mennyit kell fogyasztani belőle. Vezessük be a gyakorlatba!

Megjelenítve 1–12 / 17 találat