Gyógynövények

Milyen növényeket hívunk gyógynövényeknek?

Gyógynövénynek nevezzük azokat a növényeket, amelyeknek valamely részét az emberek – a bennük lévő hatóanyagok miatt – a hagyományok vagy az irodalmi adatok alapján gyógyászati célokra használtak vagy használnak. A gyógynövények sokat segíthetnek egyes esetekben.

Ha valaki lebetegszik, gyakran előfordul, hogy antibiotikumokhoz nyúl, amit szervezete nem nagyon fog kedvelni. Ugyanis! Az antibiotikumok olyan hatást fejtenek ki, hogy nem csak a kórokozókat kaszabolják le, hanem az úgynevezett „jó” baktériumokat is. Ezért ha egy újabb vírus támad, a szervezetünknek nem lesz majd ereje védekezni és újra lebetegszünk.

A természetes növényi szerek segíthetnek az immunrendszer támogatásában. Emellett számos okunk van fogyasztani őket, mivel mindegyiknek speciális hatása van. Egyik másik támogatja a máj működését, valamelyik nyugtató hatással bír, a másik szellemileg és fizikailag támogat…és még sorolhatnánk.

A gyógynövény tartalmú készítményeket természetesen növények meghatározott részeiből készítik. A levelüket, szárukat, gyökerüket, kérgüket, rügyeiket és virágzatukat egyaránt felhasználják. Sok olyan gyógynövényes készítmény van, amelyek akkor fejtik ki a szükséges jótékony hatást, ha más összetevőkkel keveredik.

Megjelenítve 1–12 / 69 találat