Mit tegyünk tavaszi fáradtság ellen?

Tavaszi fáradtság ellen!

Gyakran érzed magad fáradtnak, kimerültnek? Nehezedre esik felkelni reggelente? Mostanában a munka sem úgy megy, mint máskor? Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Manapság már alig látni olyan embert, akit nem gyötör a tavaszi fáradtság. Tél végére valahogy mindig sokkal kimerültebbnek érezzük magunkat, pedig az lenne a normális, ha a jó idő beköszöntével tele lennénk energiával, és lendületesen kezdenénk a tavaszt.

Tavaszi fáradtság ellen kell egy kis üzemanyag

A vitaminok létfontosságúak az egészséges élethez. Talán nem nagy képzavar azzal a hasonlattal élni, hogy a vitamin olyan, mint a gépkocsiknál a kenőolaj. Hiába töltünk csak üzemanyagot az autónkba, ha nem gondoskodunk a kenőanyagról, a motor tönkre megy.

Ha egy autóból egyetlen létfontosságú összetevő hiányzik (például nincs levegő a kerekekben, nincs üzemanyag a tankban, nincs olaj a motorban, nincs áram az akkumulátorban, stb…) nem jutunk túl messzire vele. Ezek az autózás vitális összetevői.

De mik a szervezet egészséges működésének vitális összetevői?

Így tavasz táján szinte mindenki azt érzi, hogy ráférne a testére is egy kis “olajcsere”. Ennek oka, hogy a tél végére a főként táplálék által, és kis részben a bőrünket érő napfény által szervezetünkbe jutó vitaminok mennyisége, töredéke csupán az optimálisnak. Minden vitamin komplexen vesz részt a testi folyamatokban, ezért hiányuk szerteágazó tüneteket okozhat.

Amennyiben tavaszi fáradtságban szenvedsz, szerezz be egy olyan multivitamint, ami bőségesen tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, és töltsd fel vele magad!

Mit jelent az, hogy bőségesen?

Több ezer különféle vitamin és egyéb étrend-kiegészítő kapható a magyar piacon. Ezek java része sajnos hatástalan. A beltartalmuk olyan alacsony, hogy a szedésüktől senki nem várhat semmi érzékelhető eredményt. Tulajdonképpen ez az oka annak, hogy sokan szkeptikusak minden étrend-kiegészítővel kapcsolatban egy idő után. Kipróbálták és nem jött be.

Keress magas beltartalmi értékű, magas hatóanyag tartalmú termékeket áruházunkban! A megszokott, a napi szükségletek töredékét tartalmazó olcsó multivitamin készítményeket felejtsd el!

Tehát a javasolt napi adag ezek szerint nem elég?

Nem. Egy csomó tanulmány mutatta már be, több vitamin és ásványi-anyag esetében, – amikor az ajánlott napi bevitelnél nagyobb mennyiségben fogyasztják – hogy hozzájárulnak az optimális egészség fenntartásához és a krónikus betegségek távoltartásához. A javasolt napi bevitel (NRV) mindössze egy olyan mutató érték, ami azt jelzi, mi egy átlagos ember vitamin szükséglete annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki nála komoly betegségek, mint skorbut, stb…

Ne ijedj meg, ha egy termék, amit megvásároltál az NRV többszörösét tartalmazza. Igazából ezek azok a termékek, amiknek tényleg van valami értéke.

Vitaminok és ásványi anyagok

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .