Nyomelem tengeri moszatból (Sea Kelp) szerves jóddal - Swanson
Swanson_kapszula_Kelp_Lodine_Source_250Nyomelem tengeri moszatból (Sea Kelp) szerves jóddal – Swanson

Kelp (jód) nyomelem – Swanson

5 az 5-ből 2 vásárlói értékelés alapján
(2 vásárlói értékelés)

3070 Ft (12,28 Ft/ tabletta)

A tengeri moszat kiváló nyomelemforrás. A Kelp nevű tengeri moszatból készült tabletta nagy mennyiségű jódot tartalmaz. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme.

Termékleírás

Tengeri moszat

A Kelp nevű tengeri moszatból készült tabletta tartalmazza tengerekben jelen lévő több, mint 50 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon.

Talán még az egészségtudatosabb emberek sem tudják, hogy még a biotermesztésből származó ételek (növényi és állati eredetű) is jód hiányosak lehetnek, ha hazánkban termelték őket.  Az itt termesztett növények és a velük táplált állatokból készült termékek is jódszegények. A táplálékból tehát nem valószínű, hogy elegendő jódhoz jutunk.

Miért szükségesek a nyomelemek?

Ismeri a leggyengébb láncszem elméletét? Mindegy milyen erős a lánc, ott fog elszakadni, ahol a leggyengébb szem található. Ha a táplálkozást nézzük, akkor ez úgy vonatkozik rá, hogy ha van 100 tápanyag, aminek hiánya problémát okozhat a szervezetben, akkor hiába eszünk meg 99-et elegendő mennyiségben. Egyetlen vitamin, ásványi anyag, vagy nyomelem teljes hiánya éppen úgy probléma lehet, mintha a felét sem ennénk meg. (mellesleg ezért is ajánljuk mindenkinek a kiegyensúlyozott napi vitamin csomagokat, melyek bőségesen és arányosan tartalmazzák az előbb említett tápanyagokat)

A Sea-Kelp (tengeri moszat) jelentős mennyiségű szerves jódot tartalmaz a, ami különösen szükséges az alábbi funkciókhoz.

A jód hozzájárul

 •  a normál szellemi működés fenntartá­sához.
 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
 • Hozzájárul a bőr normál állapotának megőrzéséhez is.
 • A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény negatívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó. Az ezekben található goitrogének (természetben előforduló vegyületek, amelyek akadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését) ugyanakkor magas hőre érzékenyek, tehát ha fogyasztjuk, érdemes főzve fogyasztani ezeket a növényeket.
Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja.
A Swanson nyomelem készítmény tablettánként 225 µg jódot tartalmaz.

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

1 tabletta

Kiszerelés:

250 tabletta

OGYÉI bejegyzési szám:

20657/2018

Tudnivalók:

Ne szedje a terméket, ha ön terhes, vagy szoptat. Konzultáljon orvosával, ha vényköteles gyógyszert szed, vagy bármilyen betegsége van!

2 értékelés a termékre: Kelp (jód) nyomelem – Swanson

 1. 5 / 5

  :

  Hosszú évek óta használom. Azóta nincs problémám a pajzsmirigyemmel.

 2. 5 / 5

  :

  Évek óta szedem a Kelp (jód) tablettát. Nekem nagyon bevált. Javítja a pajzsmirigy működésemet. Voltam vizsgálaton és elenyésző az eltérésem (alul-működés).

Mondd el a véleményed