A dezodorok mérgező összetevői

A dezodorok olyan mindennap használt termékek, amelyek segítik blokkolni az izzadást és a szagokat. Ám valójában titkos mérgek, amelyek könnyedén a szervezetbe jutnak. Ha ilyen termékeket vásárol biztosan először azt nézi meg, hogy legyen kellemes az illata és megfizethető legyen, nem pedig az összetevők listáját nézi meg.

Nézzük meg, hogy melyek azok az összetevők, amelyekre érdemes odafigyelni a választásnál:

Parabének

A parabének sok kozmetikai termékben megtalálhatók, ezért nem meglepő, hogy a dezodorokban is. Irritáló lehet a bőrre és allergiát okozhat. Kiderült, hogy képesek aktiválni az ösztrogén-receptorokat és így lehetséges, hogy hatással vannak a termékenységre és az ösztrogénfüggő daganatokra, mint a mellrák.

Alumínium-vegyületek

Az alumínium nem csak oltóanyagba keverve, de bármi más módon a szervezetbe kerülve évtizedek alatt súlyos megbetegedéseket okozhat.

Triklozán

Szintetikus tartósítószer, amelyet a kozmetikai iparban baktérium- és gombaölő hatása miatt használnak. Allergiát okozhat, megtámadhatja a bőr természetes savköpenyét, és károsíthatja a májfunkciót.

Illatanyagok

A dezodorok összetevői között szerepeltetett ‘Parfüm’ jellemzően szintetikus illatanyagokat jelöl, ha természetes illatanyagokról van szó, általában a gyártó kifejezetten felhívja rá a figyelmet. Ez egy kritikus összetevő, ugyanis az allergiás reakciók leggyakoribb kiváltója.

Ftalátok

Használatát az EU-ban korlátozták, ugyanis a hormonrendszerbe avatkozva korai pubertást okoznak, károsítják a férfiak szaporodási képességét és csökkentik a serdülő hímneműek tesztoszteronszintjét, ami alacsony spermaszámhoz vezet ezért összefüggésbe hozhatók a férfiak termékenységi problémáival.

Fontos, hogy mindig biztonságos helyről vásároljon és feltétlen olvassa el a címkén lévő összetevőket.  Keresse a természetes összetevőket és vásároljon tudatosan!

Natur kozmetikumok, dezodorok

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .