Superfood

Mit jelent a superfood kifejezés?

A superfood vagy „szuper-élemiszer” kifejezés már az 1915-ös kiadású Oxford Dictionary-ben is megtalálható, mint „egy tápanyagokban dús élelmiszer, amiről úgy tartják, hogy különösen kedvező hatást gyakorol az egészségre és a jó közérzetre”. Az olyan ételeket soroljuk ebbe a kategóriába, melyek tápanyagtartalmuk, biológiai értékük miatt kiemelkednek a többi közül. Tehát nem csak a tányéron mutatnak jól, hanem a tápanyag-táblázatban is.

Ezek az élelmiszerek gazdagok tápanyagokban és antioxidánsokban vagy egyéb értékes növényi vegyületekben. A szó széleskörű használata a 90-es években indult be Amerikában.
Európában az utóbbi években lett egyre ismertebb a kifejezés. Nem véletlen. Mivel az élelmiszeripar tevékenysége miatt jelentősen lecsökkent az ételeink tápanyagtartalma, egyre többen kezdenek tudatosan figyelni a táplálkozásukra. Akik ezzel tisztában vannak az élelmiszeripar tevékenységének az szervezetre gyakorolt nem kifejezetten előnyös hatásaival, azok már évek óta kiegészítik az étrendjüket olyan vitaminokkal ásványi anyagokkal és superfoodokkal, melyekkel a minőséget is biztosítják az elfogyasztott „mennyiség” mellett.

Megjelenítve 1–12 / 39 találat