Stevia szirup 50ml (Almitas) - természetes növényi édesítőszer

Almitas Stevia szirup 50ml édesítőszer

3 070 Ft
61 Ft /ml

A Stevia (sztívia) levelének sűrű kivonata. Egyetlen csepp édessé varázsol egy nagy csésze italt. A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre.

Elfogyott

Kérek emlékeztetőt, ha újra kapható a termék!

Leírás

Szteviol-glikozid alapú folyékony édesítő

A stevia szirup a stevia nevű édes növényből készül. Bár Dél-Amerikában őshonos, bárhol a kertben megterem Magyarországon is. A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok kb. 30-330-szor édesebbek a nádcukornál). Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. Számos édesítőszerrel szemben a 100/%-os Stevia édesítőszerek előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 Celsius fokig megtartja az édes ízét.

Cukorbetegek fogyaszthatják a Steviát?

Mivel a Stevia nem emeli meg a vércukor szintet ezért a stevia szirup felhasználható cukorbetegség és fogyókúra esetén is. Mi a különbség a Stevia és más édesítőszerek között? A Stevia egy természetes, növényi alapú édesítőszer. A legtöbb édesítőszer mesterséges úton előállított. A Stevia magas hőmérsékleten is stabil marad, így alkalmas sütésre és főzésre is, míg számos édesítőszer kb. 70-80 Celsius fok felett jelentős mértékben veszít az édességéből. Klinikai tesztek kimutatták, hogy a Steviának egészségügyi szempontból jótékony hatásai vannak. Ez más édesítőkről általában nem mondható el. Használható a stevia sütésre / főzésre? Igen. A Stevia molekulák olvadáspontja kb. 198 Celsius fok. Ezen a magas hőmérsékleten sem bomlik el, csak minimális mértékben veszít az édességéből. A molekulák összetétele különböző pH viszonyok között sem változik meg. Nyugodtan alkalmazható sütésre és főzésre is.

Stevia szirup felhasználható:

Sütemények, krémek édesítésére. 1 csepp édesítőszer kb. 2,5g cukor édesítő hatásával egyenértékű. Összetevők: ivóvíz, édesítőszer (szteviol-glikozidok)

Átlagos tápérték 100g Stevia szirup-ban:

  • Energia 0kJ/ 0kcal
  • Zsír 0g amelyből telített zsírsavak 0g
  • Szénhidrát 0g (amelyből cukrok 0g)
  • Fehérje 0g
  • Só 0g

Nettó térfogat: 50ml

Minőségét megőrzi (nap/hó/év): az üveg alján feltüntetett időpontig

További információk

Tömeg 50 g
Tudnivalók

Tárolás: hőtől, fénytől védett helyen

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Almitas Stevia szirup 50ml édesítőszer” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…