Béta-karotin
Vitaking_kapszula_beta_karotinVitaking_Betacarotene_100_cimke

Béta-karotin – Vitaking

Ennek a terméknek a megvásárlása 1,095 hűségpontot ér!
5 az 5-ből 2 vásárlói értékelés alapján
(2 vásárlói értékelés)

2190 Ft (21,9 Ft/db)

A bétakarotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van.

Kategória: Címkék: , , Brands: .

Termékleírás

Béta-karotin

Az A-vitamin, illetve előanyaga, a béta karotin egy jelentős fontosságú bőrvédő hatású vitamin.

A béta-karotin a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez alapján az egészséges táplálkozással – melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása – megfelelő mennyiséget juttatunk a szervezetünkbe, így nincs szükség különféle bétakarotin-kiegészítő beszerzésére, hanem a napi táplálkozással már fel is tudjuk készíteni bőrünket a káros sugarakra.

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van.

Mielőtt elmegy nyaralni, szerezze be a saját bétakarotin adagját, mert kell egy-két hét, mire a védelem kialakul!

Pár szót a mértékegységekről: 1967 nyarán a WHO egyik hivatalnokának eszébe jutott, hogy túl egyszerű az addig használt nemzetközi egység (NE) használata a különböző A-vitamin formák mérésére és bevezette a retinol egység (RE) nevű mértékegységet, ami mára általánossá vált. 1RE, ha béta-karotinból származik egyenlő 10NE-vel. Eddig egyszerű lenne és emiatt nem tévedés, amit e termék címkéjén olvashatunk. A képet árnyalja az a hazai rendelet, ami előírja a kereskedőknek, hogy a termékben található hatóanyagot súlyban is fel kell tüntetni a dobozon és a polcon (esetünkben a weblapon). Emiatt olvasható feljebb, hogy 15mg béta karotin van egy kapszulában. A RE átváltása súlyra igen egyszerű. 1RE egyenlő 6 mikrogramm (a gramm milliomod része).

isz3000_2

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!, Dohányzóknak és azbeszttel dolgozóknak nem ajánlott a fogyasztása.

Napi ajánlott mennyiség:

1 gélkapszula

OÉTI bejegyzési szám:

11445/2012

Kiszerelés:

100 gélkapszula

2 értékelés a termékre: Béta-karotin – Vitaking

 1. 5 / 5

  :

  Az immunrendszer erősségét befolyásolja, hogy mekkora a szervezet A-vitamin-készlete. Ha megfelelő, akkor a szervezet könnyebben elbánik a baktériumokkal és a vírusokkal, illetve hamarabb fel tudunk épülni egy-egy betegségből.
  Ezért szedi a családom nyaralás előtt is.

 2. 5 / 5

  :

  Védi a szemet, szürkületkor jelentkező ” vakság ” ellen kiváló. Egészségesen tartja a bőrt, hajat, fogakat, a májfoltok, öregségi foltok kezelésében is hasznos. Védi a száj, az orr, a garat, a tüdő nyálkahártyáját.

Mondd el a véleményed

Érdeklődés a termékről