Akció!
Kálium
Vitaking_kapszula_potassiumVitaking_kalium

Kálium – Vitaking

Ennek a terméknek a megvásárlása 1,890 hűségpontot ér!
5 az 5-ből 1 vásárlói értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)

2090 Ft 1890 Ft

A kálium a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag. A fokozott verejtékezés és néha a tavaszi eszement diéták hatására elsősorban a nők esetében alakul ki káliumhiány, egyeseknél ez olyan szintű, hogy megakadályozza a verejtékezést. A probléma könnyen kezelhető napi 1000mg kálium bevételével vagy magas kálium tartalmú élelmiszerek fogyasztásával.

Termékleírás

A kálium (potassium) szervezet harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyaga, amely túlnyomórészt a sejtek belsejében van jelen és fontos szerepet játszik azok normál működésében. A szervezetben a nátriummal együtt az idegrendszeri jelek továbbítását, az izom-összehúzódás elindítását, a vérnyomás és a szívritmus szabályzást, valamint a sejtek tápanyagfelvételét végzik.

A fokozott verejtékezés és néha a tavaszi eszement diéták hatására elsősorban a nők esetében alakul ki káliumhiány. Egyeseknél ez olyan szintű, hogy megakadályozza a verejtékezést. Erős vizelethajtók szedéskor, vagy hasmenéskor, hányáskor léphet fel a hiánya. Ez ilyenkor izomgyengeséggel vagy émelygéssel is járhat. A probléma könnyen kezelhető napi 1000mg potassium bevételével vagy magas kálium tartalmú élelmiszerek fogyasztásával (pl: burgonya, paradicsom, zöldfőzelékek). A kálium-dús táplálkozás jótékony hatással van a vérnyomásra, magas vérnyomást is csökkentheti.

Ha valaki túl sok kávét fogyaszt, előfordulhat, hogy azt a fáradtságot, ami ellen küzd, az elszenvedett káliumveszteség okozza. A kávé, alkohol, cukor, és a vizelethajtó gyógyszerek ugyanis a kálium ellenségei, kiürítik a szervezetből. Aki ilyen dolgokat fogyaszt, annak fokozott figyelemmel kell lennie a megfelelő kálium-bevitelre.

Pozitív hatása

  • A potassium hozzájárul az ideg­rendszer megfelelő működé­séhez.
  • Hozzájárul a normál izomműködéshez.
  • Részt vesz a normál vérnyomás fenntartá­sában.
  • Hozzájárul a szervezet só- és a vízháztartásának egyensúlyához.

További információ a káliumról.

isz3000_2

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

4 kapszula étkezés közben

OÉTI bejegyzési szám:

16036/2015

Kiszerelés:

100 kapszula

1 értékelés a termékre: Kálium – Vitaking

  1. 5 / 5

    :

    Gyorsan és jól felszívódó, klorid mentes káliumra volt szükségem.. kitűnő választás

Mondd el a véleményed

Érdeklődés a termékről