Leírás
Chia a maják szuper étele
A chiamag (azték zsálya)Dél-Amerikából származik, ahol a Maják és az Aztékok használták a fizikai és mentális állóképesség támogatásához . Maga a “chia” szó a Maja nyelvben energiát jelent, ami nem is meglepő, ha csak azt tudjuk, hogy milyen hatalmas a tápértéke.
Miért fogyasszunk rendszeresen chia magot?
Az azték zsálya egy teljes értékű fehérjeforrás. Valójában kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák.
- Kitűnő rostforrás.
- Támogatja az optimális fizikai állóképességet így tökéletes étel sportolók számára is.
- Ezek az apró magvak tele vannak kalciummal.
- 5 x több vasat tartalmaz, mint a spenót
- 10 x több omega-3-at tartalmaz, mint a lazac.
- 5 x több kalciumot tartalmaz, mint a tej
- 3 x több elemi rostot tartalmaz, mint a korpa.
Könnyen beillesztheted az étrendedbe, mivel az egyik nagyon jó tulajdonsága az, hogy ízetlen!
Származási hely: Bolívia
Barna Szabina –
Nagyon jó termék, nagyon szeretjük. Műzli kiegészítésére használom a legtöbbet, és nagyon jól laktat. Tésztákba és ételekbe is alkalmazom. Semmi gondot nem okozott még és igazán jól feldobja az ételeket 🙂 Mindenkinek ajánlom, szuper termék +++
Kerekes Peterne Kata –
A chia mag főzés, sütés hatására sem veszti el antioxidáns tartalmát, mint a legtöbb zöldség és gyümölcs. Gluténmentes diétába is beilleszthető.
Klima-Németh Georgina –
Müzlibe, joghurtba, kenyérbe is nagyon finom, laktat és egészséges!!!
Csibedli –
Sokrétű a felhasználhatósága, nagyon szeretjük.