Leírás
Vörösáfonya koncentrátum 20:1
A vörösáfonya (latin nevén Vaccinium macrocarpon ) a három Észak-Amerikában őshonos gyümölcs egyike (a fekete áfonya és a szőlő mellett). Az őslakos indiánok főleg a péppé zúzott áfonyát fogyasztották, de használták festékként is. Már a korai telepesek felfedezték, hogy ha az áfonyát a juharszirupban felfőzik, akkor a kesernyés gyümölcs édes szósszá válik, ami a sült húsok páratlan kiegészítője lehet. Ám ez a finom gyümölcs nem csak a konyhában arat sikereket, az egészség területének sem jelentéktelen résztvevője. Az áfonya a függetlenségi háborúban új szerepkört kapott. Ami a brit hadseregnek a citrom, az az amerikai haditengerészetnél az áfonya. A hajók fedélzetén hordókban tárolt áfonya óvta meg a hosszú utazások elszenvedőit a C-vitamin hiányától, a skorbuttól. Napjainkban pedig a hölgyek egyik kedvelt csemegéje, vagy táplálék-kiegészítője. Rendkívül egészséges. Kiváló tápanyag- és ásványi anyag (Ca, Mg, K) valamint C-, B-, A-vitaminforrás. Nagyon sok antioxidáns fenolt tartalmaz. Összehasonlítva például a többi magas fenol-tartalmú gyümölccsel, a fekete áfonyánál kétszer több, a körténél, szőlőnél 15-20%-kal több fenolt tartalmaz.
- Aszkorbinsav tartalmának köszönhetően hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
- A termék E-vitamint is tartalmaz, ami szerepet játszik a szervezet általános védekező rendszerének működésében.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.