Kosár megtekintése “Sea Kelp (jód) nyomelem – Vitaking” hozzá lett adva a kosaradhoz.
Vitaking Jódhiány teszt - a jódhiány otthoni mérésére

Vitaking Jódhiány teszt – otthoni tesztelésére

1 az 5-ből 1 vásárlói értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)

2000 Ft

A jód hiánya igen súlyos betegségeket okozhat. Nélkülözhetetlen a pajzsmirigy mellékvesék, a prosztata, a petefészek, a mellek, a placenta, a hasnyálmirigy, az agy, és a szív működéséhez is. Fontossága a mai napig erősen alul értékelt. Pedig érdemes lenne odafigyelni rá, főleg hogy Magyarország területének nagy része jódhiányos. Önnek is jódhiánya van? A teszt használatával egyszerűen és gyorsan tesztelhető a szervezet jód ellátottsága. Ráadásul a teszt megfizethető áron elérhető, és bárki által könnyen elvégezhető.

Termékleírás

Jódhiány teszt – otthoni használatra

A Vitaking Jódhiány Teszt a minták (pl. csapvíz, talaj- víz, vizelet, stb.) jodid ion koncentrációjának meghatározására szolgál. Az IOI Blue 0.5 reagens jodid ionokat tartalmazó mintához csepegtetve csapadékot képez. A teszt eredménye a hozzáadott cseppek darabszáma. A minta a vizsgálandó vizes oldat. A teszt pár perc alatt elvégezhető, és használatával többek között következtethetünk a jód-hiányra is. A kapott eredményt a dobozban található tájékoztató KIÉRTÉKELÉS pontja alatt látható táblázattal ellenőrizheti. A kapott eredmény tájékoztató jellegű, azzal forduljon szakorvoshoz és előzetes konzultáció nélkül semmilyen gyógyászati jellegű intézkedést ne tegyen!

A Jódhiány Teszt doboz tartalma

1 darab 1-es számmal ellátott mintatartó tégely csavaros kupakkal, 1 darab 2-es számmal ellátott IOI Blue 0.5 oldatot tartalmazó fiola zárókupakkal, mely egy darab teszt elvégzéséhez elegendő reagenst tartalmaz és egy használati útmutató.

A jódhiányról

A Földön megközelítőleg 2,2 milliárd ember, azaz a lakosság több, mint egynegyede szenved a jódhiány következményeitől, melynek egyharmadát kiskorúak teszik ki. A gyermekkori elégtelen jódbevitel az értelmi fogyatékosság okozója lehet. Magyarország területének több, mint fele mérsékelten jódhiányos. A jódhiány leggyakoribb tüneti formái az endémiás golyva és a kreténizmus (törpenövéssel járó nagyfokú értelmi fogyatékosság). A pajzsmirigy alul működés jellegzetes tünetei a láb vizesedése, a haj és szemöldök ritkulása, a lassú gondolkodás és csökkenő pulzusszám, a lassuló légzés és bélműködés, valamint az alacsonyabb testhőmérséklet. A Vitaking Jódhiány Teszt segítségével megtudhatja, hogy jódhiányos-e a szervezete.

A jód nem csak a pajzsmirigy működését befolyásolja. Kevesen tudják, hogy mellékvesék, a prosztata, a petefészek, a mellek, a placenta, a hasnyálmirigy, az agy, a szív, és a bőr egészségéhez is.

Magyarország termőföldjének nagy része jódhiányos. A jódozott só jó megoldásnak tűnt, csakhogy a jód szublimál (szilárdból légnemű lesz), így ha felbontjuk a sót, a jód elillan belőle.  Magas jódtartalommal rendelkező élelmiszerek a tenger gyümölcsei (kagyló, rák, homár), vagy a tengri algák, moszatok.

Teszteljen könnyen és gyorsan

A Vitaking Jódhiány Teszt használatával egyszerűen és gyorsan tesztelhető a szervezet jód ellátottsága. Ráadásul a teszt megfizethető áron elérhető. Teszteljen, és győződjön meg róla, hogy jódhiányos-e a szervezete.

1 értékelés a termékre: Vitaking Jódhiány teszt – otthoni tesztelésére

 1. 1 / 5

  :

  Számomra nem egyértelmű hogy a test jódhiányát lehet e mérni a teszttel, avagy a vizet amit iszunk és abból következtesse ki az ember,hogy van e jódhiány.

  • :

   A jodid iont méri. Egy folyamatos felvétel-ürítés zajlik attól függően, hogy van-e elegendő amit használhat és használat után aztán üríthet a test.
   A test normál működése mellett kb. 150µg a napi ürítés, ehhez hasonlít a teszt. A folyamat a vesén keresztül, főképp éjszaka történik, ezért kell a reggeli vizeletet mérni.
   Valamivel pontosabb lenne egy 24 órás gyűjtött vizelet mérés(közben hűtve tárolás zárt edényben), de mivel töredék ürül napközben, egy ilyen közelítő teszt így is jól használható.

Mondd el a véleményed