Szelén (szerves; L-szeleno-metionin) 100 µg (90 kapsz)
Szelén (szerves; L-szeleno-metionin) 100 µg (90 kapsz) – Vitaminkirály

Szelén (szerves) – Vitaking

5 az 5-ből 5 vásárlói értékelés alapján
(5 vásárlói értékelés)

1700 Ft (18,9 Ft/db)

A szelén számos élettani folyamatban játszik létfontosságú szerepet. Hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához., az immunrendszer normál működéséhez., a pajzsmirigy normál működéshez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A Vitaking Szelén kapszula 100 µg  szerves szelént tartalmaz. (hatóanyag: L-szeleno-metionin)

 

Kedvencek

Termékleírás

Vitaking – Szelén kapszula

Ez a Vitaking – Szelén termék 100 µg hatóanyagot tartalmaz kapszulánként.

A szelén egy olyan esszenciális nyomelem, amit a szervezetünk nem tud előállítani, ezért azt táplálkozással kell pótolnunk.

Ám sajnos a hagyományos étrendünk igen keveset tartalmaz ebből a nyomelemből. A brazildió a leggazdagabb szelénforrás és a tengeri “herkentyűk” és halak valamint a sörélesztő (a sör nem) is bőségesen tartalmazzák. Ezek rendszeres fogyasztása nélkül a bevitele hiányos. Az E-vitamin a szelénnel szinergista hatású. Ez azt jelenti, hogy együttesen erősebb a hatásuk, mint külön-külön kifejtett hatásaik összege.  Ezért célszerű E-vitaminnal együtt fogyasztani.

A szelén:

 • Férfiak számára is kifejezetten fontos tápanyag, hiszen részt vesz a normál spermaképződésben.
 • Hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához.
 • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
 • Hozzájárul a pajzsmirigy normál működéshez
 • Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A szervezetben ez az mikroelem csekély mennyiségben, csak nyomokban fordul elő (nyomelem), ezért szükséges folyamatosan pótolni. Újabb adatok szerint a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen aktív formájú pajzsmirigyhormon kialakulásához is szükséges. Jóformán a test minden sejtje tartalmazza, de legnagyobb mennyiségben a vesében, a májban, a lépben, a hasnyálmirigyben és a herékben halmozódik fel.

A férfiaknak kifejezetten nagy szükségük van erre a nyomelemre. A szervezetükben lévő szelénnek csaknem a fele a herékben és az ondóhólyagokban koncentrálódik. Az ondóval a szelén is ürül a szervezetből.

 

További információk

Napi ajánlott mennyiség:

1 kapszula

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Kiszerelés:

90 kapszula

OGYÉI bejegyzési szám:

18986/2017

5 értékelés a termékre: Szelén (szerves) – Vitaking

 1. 5 / 5

  :

  A nyomelemek, köztük a szelén is, dacára annak, hogy rendkívül kis mennyiségben szükségesek az életfolyamatokhoz, rendkívüli fontossággal bírnak.

 2. 5 / 5

  :

  Végre egy férfivitamin. 🙂

 3. 5 / 5

  :

  Remélem segíteni fog.hogy mielőbb gyarapodhasson a kis családunk. 🙂

 4. 5 / 5

  :

  Mivel szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában én is elkezdtem szedni.
  Nagyon bízok a hatékonyságában.

 5. 5 / 5

  :

  Multi mellé szedtem , napi 300 mikrogrammot, jóddal kiegészítve. Pajzsmirigy alulműködésem elmúlt, teljesen jók az értékeim, gyógyszert nem kell szednem.

Mondd el a véleményed