Természetes édes íz, nulla kalória
A Stevia tealevél kiváló önmagában is és más gyógyteákkal is kombinálva.
Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket. Így van ez a Steviával is. A Stevia tealevél alkalmas önmagában teaként fogyasztva, vagy más teákkal együtt fűzve azok édesítéséhez.
A növényről
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok kb. 30-330-szor édesebbek a nádcukornál). Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére.
Stevia tealevél: Szénhidrátmentes, nulla glikémiás index
Számos édesítőszerrel szemben a 100/%-os Stevia édesítőszerek előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 Celsius fokig megtartja az édes ízét.
A
stevia - sztívia - Dél-Amerikából származik, ahol évezredeken át az indiánok gyógyteáinak nélkülözhetetlen összetevője volt. Az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növény. A szárított tealevél természetéből fakadóan édes. Levelei 30-szor édesebbek a répacukornál, kivonatai pedig akár 300-szor is édesebbek nála. Ha leszedjük és kiszárítjuk a Stevia növény leveleit, akkor szárított leveleket kapunk, melyek ideálisak teaként történő fogyasztása.
Töltsön félig egy teatojást szárított levéllel, majd helyezze forró vízbe. Hagyja benne 10-12 percig (attól függően, hogy mennyire édesen szereti a teát).
Nettó tömeg: 50g
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a csomagolás elején feltüntetett időpontig