Stevia por 20 g
A stevia por felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy lapos teáskanál por (kb. 1g mennyiség) kb. 300g (kb. 20 evőkanál) cukor édesítő hatásának felel meg.
A stevia gyógynövény édes leveleiből készült kivonat. Egy fehér színű, por állagú édesítőszer, mely felhasználható tea, kávé, üdítők, édes levesek, szószok, sütemények, krémek és habok édesítésére.
Mi a Stevia?
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok kb. 30-330-szor édesebbek a nádcukornál.
Ha esetleg túl sokat adagolunk belőle, akkor keserű utóíz jöhet létre. Ilyenkor javasoljuk a receptben található összetevők növelését, pl. ha 1dl limonádét készített, akkor érdemes akár 3-4-szeres mennyiségre növelni a víz és a citromlé adagját, hogy kellemes limonádé ízt kapjunk.
Számos édesítőszerrel szemben a 100/%-os Stevia édesítőszerek előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 Celsius fokig megtartja az édes ízét.
Összetevők
Édesítőszer (szteviol-glikozidok)
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 0kJ/ 0kcal, Zsír 0g amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 0g amelyből cukrok 0g, Fehérje 0g, Só 0g
Szteviol glikozidokra ajánlott teljes napi beviteli mennyiség: maximum 4mg szteviol-glikozid/kg testsúly/ nap.
Nettó tömeg: 20g
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a doboz tetején feltüntetett időpontig
További egészséges édesítők itt.