Paleolit táplálkozás és korunk… – Sz.G.

3 490 Ft

Szendi Gábor első könyve a Paleolit táplálkozás az alaptézisek megfogalmazását és bizonyítását tartalmazza. Második könyvében a Boldogtalanság és evolúció-ban, a depresszió mechanizmusa kapcsán a nyugati táplálkozás gyulladáskeltő hatását elemezte. Ez a könyv a paleolit betegségelmélet kifejtését folytatja.

Leírás

Táplálkozás és betegségek

A gyulladás szinte minden civilizációs betegségben központi szerepet játszik. A Paleolit táplálkozás és korunk betegségei-ben a leggyakoribb civilizációs betegségek megjelenését, gyakorivá válását követi végig az író, s kimutatja, milyen szoros kapcsolatban állnak a táplálkozással és a megváltozott életmódunkkal. A könyv minden fejezete azt bizonyítja, hogy a civilizációs betegségek fő oka az evolúciós tervünktől való eltérés. A legfrissebb orvostudományi kutatások alapján bizonyítja, hogy az elemzett betegségekben a paleolit táplálkozással komoly tüneti javulást vagy gyógyulást lehet elérni. A “paleolit-könyvek” sorozat célja bizonyítani, hogy tudományosan meghatározható az ember számára valóban optimális étrend. A paleolit táplálkozás a megannyi divatos étrend közül azzal emelkedik ki, hogy minden állítása tudományosan igazolható. Egyre többen tapasztalják meg azt, hogy a paleolit táplálkozással kapcsolatos állítások nem próféciák, hanem a gyakorlat által is igazolt igazságok. Szendi Gábor könyvében fejezetről fejezetre bontakoznak ki korunk betegségei és a nyugati civilizáció közti összefüggések. Ezek a bajok oly réginek tűnnek, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni: mindig is velünk voltak, és nem új fejlemények az emberiség történetében. Ám a gyökerüket kutatva szinte kivétel nélkül azt tapasztaljuk, hogy történetük nem is oly régen kezdődött… A paleolit táplálkozással foglalkozó kutatások és az evolúciós orvoslás újszerű felismerései teljesen átrendezik az emberről alkotott képünket, merőben új betegségelméletük pedig érthetővé és sikeresen kezelhetővé teszi a nyugati civilizáció betegségeit. Szendi Gábor e tudományos eredményekre támaszkodva állítja: mivel a betegségek keletkezésének a táplálkozás az egyik sarkalatos pontja, ezért a paleolit étrend rendkívül hatásosnak bizonyulhat a kezelésükben. A paleolit táplálkozás nem az élet vize és nem a bölcsek köve. Ám szemben más divatos fogyókúrás irányzatokkal – amelyek kritikája is helyt kapott e kötetben – nem is zavaros prófécia, hanem az ember tudományos alapokon nyugvó, újra felfedezett étrendje és életmódja.

Paleolit táplálkozás és korunk betegségei:

I. Bevezető megjegyzések II. Táplálkozási betegségek

 • 1. 2-es típusú cukorbetegség: mesterségesen fenntartott anyagcserezavar?
 • 2. Rák: szélmalomharc a karcinogénekkel?
 • 3. És a hetedik napon az ember megteremté a refluxot
 • 4. PCOSZ: az evolúció győztese a jelen vesztese?

III. A környezet betegsége

 • 5. Allergiák: a fürdővízzel együtt kiöntött gyerek

IV. A megtévesztett immunrendszer

 • 6. 1-es típusú cukorbetegség: az autoimmunitás állatorvosi lova
 • 7. Pajzsmirigybetegség: lassú víz partot mos
 • 8. Szklerózis multiplex: egy testben az ellenséggel
 • 9. Reumatoid artritisz: Köszönjük néked, Kolumbusz!

V. Az elme betegsége

 • 10. Skizofrénia: a fordítva megült ló esete

VI. Hamis próféták

 • 11. Vércsoportdiéta: a pszeudotudomány újabb hajtása
 • 12. PH-csoda: a kilúgozott értelem

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Paleolit táplálkozás és korunk… – Sz.G.” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .