Likopen (Lycopene) - Swanson 10mg 120 kapszula
Swanson_kapszula_LycopeneLikopen (Lycopene) – Swanson 10mg 120 kapszula

Likopen (Lycopene) – Swanson

5990 Ft (49,9 Ft/ kapszula)

A likopen a paradicsom természetes pigmentje, egy vörös színű karotinoid. Mivel vízben rosszul oldódik, ezért leginkább zsíros, olajos oldatban, paradicsomszószként fogyasztva szívódik fel. A Likopen bár nem vitamin, ám a vitaminokhoz hasonló tevékenységet folytat szervezetünkben. Főként férfiaknak ajánlott a rendszeres fogyasztása.

Termékleírás

A paradicsom legértékesebb hatóanyaga

A karotinoidok zsíroldékony molekulák, amelyet a növények termelnek annak érdekében, hogy megvédjék magukat a szabad gyökök károsító hatásától. Ilyen zsírban oldódó vitaminszerű anyag a Likopen is.

A természetben több mint 600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50 szerepel és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta-karotin és az alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban). Fontos karotinoid meg a zeaxantin és a kriptoxantin. A táplálkozással felvett karotinoidok élettani hatásaik miatt jelentősek.

A likopen egy vörös színű karotinoid,  a paradicsom természetes pigmentje.

Több tanulmány is javasolja a nagy mennyiségű paradicsom fogyasztást, főleg férfiaknak.

Likopen – hogyan együk a paradicsomot?

A főtt paradicsom sejtjeinek fala, amely a likopent tartalmazza, lebomlik a hő hatására, és sokkal könnyebbé teszi az emésztést. A nyers paradicsomot általában salátaként vagy húshoz fogyasztjuk, így az olaj vagy zsír elősegíti az emésztést. A paradicsomlevet nem főzik meg, és nem is tartalmaz hozzáadott olajat. Tehát ha a likopen miatt fogyasztja, vagy főve, vagy olajjal egye.

Amennyiben nem fogyaszt rendszeresen paradicsomot, vagy paradicsommal készült ételeket, pótolhatja étrend-kiegészítő formában is.

A Swanson Lycopene kapszulánként 10 mg Lycopen-t tartalmaz.

 Ingyen szállítás

Included Products

When you order this product, you get all the following products for free!![chained_products]

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

1 kapszula

Kiszerelés:

120 kapszula

OGYÉI bejegyzési szám:

20222/2018

Tudnivalók:

Ha ön terhes, szoptat, vagy orvosi kezelés alatt áll forduljon orvosához, mielőtt használná a terméket!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Legyen az első aki véleményezi: “Likopen (Lycopene) – Swanson”