Vitaking Kálium
Vitaking Kálium 99mg (100 db)

Kálium 99mg (100db) – Vitaking

5 az 5-ből 4 vásárlói értékelés alapján
(4 vásárlói értékelés)

2090 Ft (21 Ft/db)

A kálium a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag. A fokozott verejtékezés és néha a tavaszi eszement diéták hatására elsősorban a nők esetében alakul ki káliumhiány, egyeseknél ez olyan szintű, hogy megakadályozza a verejtékezést. A probléma könnyen kezelhető napi 1000mg kálium bevételével vagy magas kálium tartalmú élelmiszerek fogyasztásával. A kálium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, hozzájárul a normál izomműködéshez és részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában.

Termékleírás

A kálium (potassium) szervezet harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyaga, amely túlnyomórészt a sejtek belsejében van jelen és fontos szerepet játszik azok normál működésében. A szervezetben a nátriummal együtt az idegrendszeri jelek továbbítását, az izom-összehúzódás elindítását, a vérnyomás és a szívritmus szabályzást, valamint a sejtek tápanyagfelvételét végzik.

Mikor alakul ki káliumhiány?

A fokozott verejtékezés és néha a tavaszi eszement diéták hatására elsősorban a nők esetében alakul ki káliumhiány. Egyeseknél ez olyan szintű, hogy megakadályozza a verejtékezést. Erős vizelethajtók szedéskor, vagy hasmenéskor, hányáskor léphet fel a hiánya. Ez ilyenkor izomgyengeséggel vagy émelygéssel is járhat. A probléma könnyen kezelhető napi 1000mg potassium bevételével vagy magas káliumtartalmú élelmiszerek fogyasztásával (pl: burgonya, paradicsom, zöldfőzelékek). A káliumdús táplálkozás jótékony hatással van a vérnyomásra, magas vérnyomást is csökkentheti.

Ha valaki túl sok kávét fogyaszt, előfordulhat, hogy azt a fáradtságot, ami ellen küzd, az elszenvedett káliumveszteség okozza. A kávé, alkohol, cukor, és a vizelethajtó gyógyszerek ugyanis a kálium ellenségei, kiürítik a szervezetből. Aki ilyen dolgokat fogyaszt, annak fokozott figyelemmel kell lennie a megfelelő káliumbevitelre. Mivel a kálium hozzájárul a normál izomműködéshez ezért sportolóknak, vagy fizikai munkát végzőknek kifejezetten ajánlott a megfelelő pótlása.

A kálium:

 • hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
 • hozzájárul a normál izomműködéshez.
 • részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában

További információ a káliumról.

További ásványi anyagok széles választékban itt >

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

4 kapszula étkezés közben

Kiszerelés:

100 kapszula

OGYÉI bejegyzési szám:

22206/2019

4 értékelés a termékre: Kálium 99mg (100db) – Vitaking

 1. 5 / 5

  :

  Gyorsan és jól felszívódó, klorid mentes káliumra volt szükségem.. kitűnő választás

 2. 5 / 5

  :

  Örülök ennek a jóterméknek.

 3. 5 / 5

  :

  Egy ismerősömnek 160 volt a vérnyomása adtam neki 4 kapszulát, 1 órán belül lement 140-re. Szuper ez a termék. Nyáron amikor érzem, hogy a kezeim megduzzadnak, vagy a lábfejem, beveszek 2 db-ot és elmúlik. Ajánlom mindenkinek!!!!

 4. 5 / 5

  :

  Kávéfogyasztáskor pótolja az elvesztett káliumot; persze túlzások nélkül.

Mondd el a véleményed