dr Köntös Jódcsepp

Dr. Köntös Jódcsepp

2990 Ft (99.66 Ft/ml)

Dr. Köntös Jódcsepp a jódhiány otthoni kezelésére. A készítmény Jód-Fulvát komplex formában tartalmaz elemi jódot. Egy speciális magyar eljárásnak köszönhetően vízoldhatóvá tették a jódot, így téve hatékonnyá a jódpótlást. Sajnos Magyarország területének körülbelül 80%-a jódhiányos, ezért fokozottan fontos figyelni a megfelelő jód-pótlásra.

Termékleírás

A jódhiány otthoni kezelésére

A jód egy kiemelten fontos nyomelem az egészség szempontjából. Fontos szerepe van a szervezetben végbemenő élettani folyamatokban.  A legtöbb embernek csupán a pajzsmirigy működése jut eszébe róla, ám  hatása ennél jóval szerteágazóbb. Többek közt hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez, és még sorolhatnánk.

Jódhiány

Sajnos Magyarország területének körülbelül 80%-a jódhiányos, ezért fokozottan fontos figyelni a megfelelő jód-pótlásra.

A Földön megközelítőleg 2,2 milliárd ember, azaz a lakosság több, mint egynegyede szenved a jódhiány következményeitől, melynek egyharmadát kiskorúak teszik ki. A gyermekkori elégtelen jódbevitel a gyerekek szellemi fejlődését negatívan befolyásolhatja. A Dr. Köntös féle jódcsepp kiválóan alkalmas a jódhiány pótlására.

A jódról sokan tudják, hogy a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója. Normális állapotban egy felnőtt szervezetében mintegy 15-20 mg jód található. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme. A pajzsmirigy szabályozza a sejtek anyagcseréjét, hogy milyen gyorsan és mekkora hatékonysággal kerüljenek felhasználásra az energiát adó molekulák.  A jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét.

Dr. Köntös Jódcsepp – elemi jóddal!

A jód különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:

  • Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.
  • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
  • Hozzájárul a bőr,  köröm és a haj normál állapotának megőrzéséhez is.
  • A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
  • Szabályozza az anyagcserét.

A Dr. Köntös Jódcsepp 30 ml-es kiszerelésben kapható.  Ajánlott napi bevitel 10-15 csepp.  10 csepp 100 µg elemi jódot tartalmaz. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó.

További információk

Kiszerelés:

30 ml

Figyelmeztetés:

Kisgyermek elől elzárva tartandó. az étrend kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást!

Napi ajánlott mennyiség:

10-15 csepp

OGYÉI bejegyzési szám:

21564/20129

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Legyen az első aki véleményezi: “Dr. Köntös Jódcsepp”