W. Dufty: Cukorblues

Cukor blues – William Dufty (A cukor hatásai)

2 450 Ft

William Dufty 1975-ben megjelent könyve a Cukor Blues egy rendkívül érdekfeszítő és szórakoztató olvasmány, amely Amerikában valódi bestsellerként több, mint másfél milló példányban kelt el.  A szerző felesége, Gloria Swanson utazásai során népszerűsítette a könyvet, továbbá John Lennon is nagy támogatója volt a műnek.

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség 3 -4 5 -20
Ár 2 328 Ft 2 205 Ft

A mennyiségi kedvezmény más akciókkal nem összevonható.

Elfogyott

Kérek emlékeztetőt, ha újra kapható a termék!

Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

A cukor hatásai és egy cukorfüggő társadalom

A könyv a cukor kultúrtörténetéről, hatásairól és lehetőségeinkről szól egy cukorfüggő társadalomban. Az író bemutatja, hogy lett a cukor a mindennapjaink része. Beszél arról az anyagról (C12H22O11), amely függőséget okoz, és amelynek fogyasztása rendkívül káros az egészségre és amely hozzájárul számtalan testi és lelki nyavalyánkhoz. A finomított cukor, amely szinte kizárólag a szacharóz nevű molekulából épül fel, semmilyen vitamint nem tartalmaz, hanem ellenkezőleg, a szervezettől értékes vitaminokat és ásványi anyagokat rabol el, betegségek egész sorának kialakulásához járul hozzá. A testi és lelki nyomor, amelyet a finomított sucrose – közismert nevén cukor – fogyasztása okoz. Mit jelent a cukorblues?

Cukor

Finomított Sucrosum, C12H22O11, összetett kémiai folyamat eredményeként a cukorrépa vagy cukornád édes nedvéből nyerik, eltávolítva valamennyi rostot és fehérjét, amely a természetes növény 90 százalékát alkotja.

Blues

A depresszió vagy melankólia állapota, amelyet félelem, nyugtalanság és rossz közérzet jellemez (ez az, amivel – mint a személyes katasztrófa története – gyakran találkoztunk lírai művekben).

Miről szól a könyv?

Egy könyv a cukortól, hatásairól, kultúrtörténetéről és lehetőségeinkről egy cukorfüggő társadalomban. Az író bemutatja, hogy lett a cukor a mindennapjaink része. Beszél arról az anyagról, amely függőséget okoz, és amelynek fogyasztása rendkívül káros az egészségre és amely hozzájárul számtalan testi és lelki nyavalyánkhoz. “Ma tényleg te akarják győzni az észak-vietnamiakat, dobjanak le rájuk egy katonai kantint. A cukor, a csokoládé és a Coca-Cola hamarabb elpusztítja őket, mint akármelyik bomba” idéz 1965-ből egy japán filozófusi William Dufty, a szerző. Történetek a cukorról, a sörről, a szexről, ételhamisítókról, boszorkányokról és üldözőikről, orvosokról és papokról, egyszóval mindenről, ami az életben fontos. A táplálkozásról szóló könyvek klasszikusának számító Cukor blues először 1976-ban jelent meg az Egyesüli Államokban, ahol néhány év alatt több millió példányban kelt el. A könyvel igen nagyra értékelte John Lennon, aki jó barátságban volt a szerzővel, és Glória Swan son, az amerikai némafilmek koronázatlan királynője. “Amikor ma azt látom, hogy valaki megfog egy kockacukrot, megrándulok, ahogy Glória Swanson is megrándult azon a bizonyos sajtótájékoztatón. Szeretnék az illetővel egy csendes sarokba húzódni, és elmondani, milyen könnyű legyőzni a cukor bluest. Tekintsék most úgy, hogy egy csendes sarokba húzódtunk. Mit veszíthetnek?”

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cukor blues – William Dufty (A cukor hatásai)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…