C-vitamin csipkebogyóval, acerolával és bioflavonoidokkal
Ez a Vitaking C-vitamin válogatott, minőségi alapanyagokból készült. A sok természetes összetevő teszi igazán különlegessé ezt a készítményt.
Mi van benne?
Minden egyes tabletta rengeteg citrus bioflavonoidot tartalmaz, ezen kívül acerola cseresznye és csipkebogyó található benne.
A C-vitaminnak vagy más néven aszkorbinsavnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása.
Ha fontos számodra, hogy minél természetesebb formában pótold, ez a készítmény megfelelő választás. Az 1000mg C-vitamin mellett minden tabletta tartalmaz még 50mg citrus bioflavonoidot, 50mg acerolát (barbadoszi cseresznye), és 10mg csipkebogyót is.
A C-vitamin hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követőe
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
- Az idegrendszer normál működéséhez
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához
- Az immunrendszer normál működéséhez
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
Egy kis történelem – és a név eredete
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta.
Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés)
Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)
C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.