Leírás
Swanson C-500 vitamin csipkebogyóval
Ez a termék egy olyan természetes növényi alapú C-vitamin készítmény, ami ötvözi a kiváló minőséget és a nagy potenciát. Az aszkorbinsavon kívül meglepően nagy mennyiségben tartalmaz csipkebogyót. A Swanson C-500 vitamin kapszulánként 500 mg C-vitamint és 50 mg csipkebogyót tartalmaz. A zöldségfélékben, a citrusfélékben is van ebből a vitaminból, de a legjobb természetes forrása a csipkebogyó. A C-vitamin vízben oldódik, és egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló egyik legjobb forrása a C-vitaminnak.
A C-vitamin hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Az idegrendszer normál működéséhez.
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Az immunrendszer normál működéséhez
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását.
- A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
Egy kis történelem – és a név eredete
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés) Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut) C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk. Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.