Béta-karotin Swanson 25000
sw_beta_karotinSW_beta_car

Béta-karotin – Swanson

2205 Ft (22 Ft/kapszula)

A bétakarotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van.
Kategória: Címkék: ,

Termékleírás

A béta-karotin a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható.

Miért együnk bétakarotin kiegészítőt?

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint mégpedig pontosan annyit, amennyire szüksége van. Az A-vitamin fokozhatja a bőrpigmentek termelését. A multivitaminok általában tartalmaznak valamennyit ebből a sárga anyagból, és ilyen mértékű kiegészítés csak akkor szükséges, ha valami extra terhelést kap a bőrünk – mondjuk a tengerparti napozáskor. Mielőtt elmegy nyaralni, szerezze be a saját bétakarotin adagját, mert kell egy-két hét, mire a védelem kialakulhat!

A Swanson terméke kapszulánként 25000 NE béta-karotint tartalmaz.

Pár szót a mértékegységekről

1967 nyarán a WHO egyik hivatalnokának eszébe jutott, hogy túl egyszerű az addig használt nemzetközi egység (NE) használata a különböző A-vitamin formák mérésére és bevezette a retinol egység (RE) nevű mértékegységet, ami mára általánossá vált. 1RE, ha béta karotinból származik egyenlő 10NE-vel. Eddig egyszerű lenne és emiatt nem tévedés, amit e termék címkéjén olvashatunk. A képet árnyalja az a hazai rendelet, ami előírja a kereskedőknek, hogy a termékben található hatóanyagot súlyban is fel kell tüntetni a dobozon és a polcon (esetünkben a weblapon). Emiatt olvasható feljebb, hogy 15mg béta karotin van egy kapszulában. A RE átváltása súlyra igen egyszerű. 1RE egyenlő 6 mikrogramm ( a gramm milliomod része).

Mindezt azért fejtettük ki, hogy többé senki ne küldje vissza azért a Swanson béta-karotin kapszuláját, mert szerinte hibásan szerepelnek a mértékegységek a címkén. Az ilyen reklamációt csak akkor fogadjuk el, ha az illető kanadai állapogár, mert Kanadában 1RE = 6.66NE és 1RE = 2µg β-karotin. Miért? Csak.

 

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

1 gélkapszula

OÉTI bejegyzési szám:

4035/2008

Kiszerelés:

100 gélkapszula

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Legyen az első aki véleményezi: “Béta-karotin – Swanson”