B-1 vitamin (100mg) az ideg­rendszer normál működésé­hez
Vitaking_kapszula_B2_100mgVitaking-B1-Vitamin-100mg-Cimke

B-1 vitamin – Vitaking

4 az 5-ből 3 vásárlói értékelés alapján
(3 vásárlói értékelés)

1690 Ft (28,16 Ft/db)

A B-1 vitamint “szellemi vitamin”-ként ismert. Tanulás és fokozott szellemi terhelés esetén ajánlott a fogyasztani. A tiamin (B1-vitaminnak is nevezik) vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat. A B1-vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.

Termékleírás

B-1 vitamin 100mg (60 db)

A B-1 vitamin, más néven tiamin, vízben oldódik, naponta pótolni kell, akárcsak a többi B-vitamin komplexhez tartozó vitaminokat. A B-1 vitamint erkölcsi (morális) vitaminnak is nevezik, az idegrendszerre és a szellemi viselkedésmódra gyakorolt hatása miatt.

B-vitaminok

A B-vitamin — amelynek minimum kilenc fajtája létezik — nagyon sok irányból hat az egészségre. A B-vitaminok közül néhány, mint a B1, a B2 és a B3 központi jelentőséggel bír például abban a folyamatban, amiben a táplálék energiává alakul át a szervezetben.

A B-1 vitamin folyamatos pótlása esetén C-vitamin hiányt okozhat, tehát célszerű azzal együtt arányosan alkalmazni.

B-1 vitamin hatásai:

 • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 • A B-1 vitamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is.

Egy kis történelem:

Kazimierz Funk lengyel biokémikus volt a vitamin koncepciójának első kidolgozója. 1904-ben a berni egyetemen doktorált szerves kémiából. A diploma megszerzése után először a párizsi Pasteur Intézetben dolgozott, majd a londoni Lister Intézetben (1910) végzett laboratóriumi kísérleteket.

Kutatásait a barna rizsben található, addig ismeretlen anyag elkülönítésének szentelte. 1912-ben sikerült előállítania rizskorpából ezt az anyagot, és mivel az anyag egy aminó-csoportot tartalmazott, elnevezte vita amine-nak (vitamin), a vita (élet) és amine (nitrogéntartalmú vegyület) szavakból illesztve össze a nevet. (A szóvégi “e” betűt később elhagyták, amikor felfedezték a kutatók, hogy a vitaminok nem szükségszerűen csak nitrogéntartalmú aminók lehetnek.) Az évekkel később kialakult elnevezési rendszerben ez a vitamin lett a B-1 vtamin (Thiamin).

A B-vitaminok együtt jobban működnek. Így ha b-1 vitamin szeretne, fogyasszon mellé a többi B-vitaminból is.

 

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Kiszerelés:

60 kapszula

Napi ajánlott mennyiség:

1 kapszula

OÉTI bejegyzési szám:

18022/2016

3 értékelés a termékre: B-1 vitamin – Vitaking

 1. 5 / 5

  :

  A megfelelő mennyiségű B1-vitamin az idegrendszert éppé, nyugodttá, kiegyensúlyozottá, harmonikussá teszi. 🙂

 2. 5 / 5

  :

  Kedves Vitaminkirály! Mi a különbség eközött (tiamin-hidroklorid) és a másik B1 vitamin tiamon-mononitrát készítmény között? Köszönettel

  • :

   Ez a kétféle B1 vitamin engedélyezett Magyarországon. Aktivitásban nem tudunk róla, hogy lenne köztük nagy különbség.

 3. 2 / 5

  :

  Nemcsak ez a két fajta (tiamin-hidroklorid, tiamin-mononitrát) engedélyezett. A tiamin-hidroklorid és a tiamin-mononitrát a B1 vitamin inaktív formái, az aktív forma a tiamin pirofoszfát klorid, ez utóbbi a legjobban haszosuló B1 vitamin forma. Az inaktív formát a szervezetnek át kell alakítania aktív formává, ehhez a konverzióhoz magnéziumra van szükség!! Tiamin pirofoszfát klorid tartalmú B-vitamin komplex kapható Magyarországon, ez a megfelelő forma.

Mondd el a véleményed