A&D vitamin halolaj kapszulában, 250 db-os kiszerelés - Swanson
Swanson_kapszula_Vitamin_D_400IUsw_d_400NE_

A&D-vitamin (250) Swanson

2895 Ft (11,58 Ft/db)

Természetes forrásból származó halolaj kapszulában egyenként 400NE D-vitamint és 600NE A-vitamint tartalmaz. A napfényvitaminnak is nevezett D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Az A-vitamin többek között hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához.

Termékleírás

A&D vitamin halolaj kapszulában

A Swanso A&D vitamin készítmény kapszulánként 400Ne D-vitamint tartalmaz. A bőrünket ért ultra-viola (UV-B) sugárzás hatására egy bonyolult, több lépésből álló folyamat során főként koleszterinből a testünk képes D-vitamint előállítani.  Ezzel kicsit kilógunk az állatvilágból, mivel a szőrös-tollas egyedek látszólag csupán étrendi forrásból képesek d-vitaminhoz jutni, lévén soha nem éri fény a bőrüket.

Az emberek nagy része évente egy vagy két hetet tölt a napon, a többi idejét irodában, házakban, autóban vagy egyéb zárt helyeken tölti jellemzően felöltözve és a bőrüket alig éri napfény. Ráadásul a szervezet D-vitamint előállító képessége a korral csökken. Amennyiben Ön is kevés napfényhez jut, célszerű pótolni a D-vitamint. Akár ezzel az A&D-vitamin készítménnyel.

A D-vitamin (D3 vitamin) zsírban oldódik, amely napsütéssel és megfelelő étkezéssel kerül a szervezetünkbe. Nagyvárosokban, ahol sűrű a szmog, emelni kell a D-vitamin bevitelt. Alapvető feladata a vér kalcium- és foszforszintjének szabályozása, a csontok erősítése és az egészséges fogazat fenntartása.

A D-vitamin az alábbi pozitív hatással van a szervezetre:

  • Hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulá­sához.
  • Hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.
  • Hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat és az egészséges izomfunkciók fenn­tartásához.
  • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
  • Szerepet játszik a sejtosztódásban.

Az A&D vitamin készítmény másik összetevője az A-vitamin.

Az A-vitamint, más néven retinolként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból – az úgynevezett provitaminokból – a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

Az A-vitamin

  • Részt vesz a megfelelő vasanyagcserében
  • Az A-vitamin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához
  • Hozzájárul a normál látás fenntartásához
  • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
  • A-vitamin szerepet játszik a sejtek differenciáló­dásában (elkülönülésében)

A Swanson A&D vitamin terméke kapszulánként 400 NE D-vitamint és 600 NE A-vitamint tartalmaz. Gazdaságos, 250 db-os kiszerelés.

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

1 kapszula

OÉTI bejegyzési szám:

4023/2008

Kiszerelés:

250 kapszula

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Legyen az első aki véleményezi: “A&D-vitamin (250) Swanson”