Acidofilusz
Vitaking_kapszula_acidophilusVitaking Acidofilusz összetétel

Acidofilusz – Vitaking

4.8 az 5-ből 5 vásárlói értékelés alapján
(5 vásárlói értékelés)

1720 Ft (28,66 Ft/db)

A Vitaking Acidofilusz készítmény Lactobacillus acidophilus tartalmaz. A laktobacilusok, azok a mikroorganizmusok, amelyekre természetesen szervezetünknek szükségünk van. Probiotikumoknak nevezzük azokat a baktériumokat melyek hasznosak a szervezetünk számára (pl. acidofilusz), illetve napjainkban az olyan táplálékkiegészítőket, melyek ezeket az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmazzák. Az elnevezés a görög pro bios (“az életért”) kifejezésből származik.

Termékleírás

Acidofilusz – a barátságos baktérium

Probiotikumoknak nevezzük azokat a baktériumokat melyek hasznosak a szervezetünk számára (pl. acidofilusz), illetve napjainkban az olyan táplálékkiegészítőket, melyek ezeket az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmazzák. Az elnevezés a görög pro bios (“az életért”) kifejezésből származik.

Jó baktériumok?

A baktériumoktól általában a betegséget okozó baktériumok jutnak eszünkbe, pedig a testünk felületén és a szervezetünkben sok baktériumfaj megtalálható még akkor is amikor egészségesek vagyunk. A baktériumok nagy része ártalmatlan vagy hasznos, és persze vannak fertőző megbetegedést kiváltó baktériumok is. A jó baktériumok benépesítik az egész tápcsatornát, de megtalálhatók a hüvelyben, az száj- és az orrüregben is. A beleink felszínén lakó bacik összességét hívjuk bélflórának.

A probiotikumok részt vesznek a bélflóra természetes egyensúlyának fenntartásában és az emésztési folyamatokban, és segítenek megakadályozni. Ha az egyensúly felborul, az egyébként is jelen lévő kórokozó baktériumok, gombák…stb szaporodásnak indulhatnak. Ezen kívül a probiotikumok K- illetve B-vitaminokat is termelnek, valamint hozzájárulhatnak egyes ásványi anyagok felszívódásához.

A leggyakrabban előforduló probiotikus baktériumok a Lactobacillus és a Bifidobacterium törzsekbe tartoznak.

Hogyan sérülhetnek?

A bélflóra egyensúly nem állandó, gyakran felborulhat. A jó bélbaktériumok rendkívül sérülékenyek. A helytelen táplálkozás, betegség, stressz, antibiotikumok vagy gyógyszerek szedése, és alkoholfogyasztás következtében sérülhetnek, és így a számuk lecsökken a szervezetben. Ilyenkor pedig célszerű pótolni őket.

A Vitaking Acidofilusz készítmény lakobacilusokat tartalmaz. Ezek a laktobacilusok segítenek meggátolni a káros mikroorganizmusok túlzott elszaporodását is. A laktobacilusok száma lecsökken a helytelen táplálkozás, betegség, hasmenés, antibiotikumok vagy gyógyszerek szedése, vagy alkoholfogyasztás következtében.

Az Acidophilus baktérium kedvezőtlen környezetet teremt a különféle kórokozók, például a mikrokokkuszok, a klosztridiumok, a különböző kólibaktériumok, illetve a gombák számára. Segíthet a tejfehérjék, az aminosavak, a zsírok, és a laktóz feldolgozásában. Gátolja a különféle kórokozó, gombák elszaporodását. Rendben tarja az emésztést, szabályozza azok funkcióit.

Az Acidophilus természetes formájában az aludttejben található meg. 10 napig vagy tovább is képes életben maradni az emésztőrendszerben, ezért nem szükséges naponta pótolni.

Az acidophilus barátságos baktérium, a szájüreg, a hüvely és a vékonybél természetes védelmet nyújtó lakója. Jótékony hatása főleg abban rejlik, hogy tejsavat termel.

 

További információk

Figyelmeztetés:

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség:

2 kapszula

OÉTI bejegyzési szám:

9046/2011

Tudnivalók:

Egy napi adag (2 kapszula) 15,34mg lactobacillus acidophilust tartalmaz.

Kiszerelés:

60 kapszula

5 értékelés a termékre: Acidofilusz – Vitaking

 1. 5 / 5

  :

  Egyik olyan termékük, amiből mindig tartunk itthon. Sokat segít gyomorproblémákkor, gyógyszeres időszak után. A gyermek változata viszont nagyon hiányzik, mert a kislányom egyáltalán nem volt beteg, a legnagyobb járványok közepette sem, amíg szedte. És szedte, mert úgy kellett lebeszélni róla, hogy naponta csak egy “pocakvalót” lehet bevenni.

 2. 5 / 5

  :

  Szerintem is nagyon jó készítmény, hát ha még azt is nézzük, hogy 10 napig életben marad a pocakban…Csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy nekünk is hiányzik az epres rágótabletta.

 3. 5 / 5

  :

  Az előttem szólók kommentjéhez jelzem, hogy jó, ha létezik gyermekeknek gyümölcsízű változat, de nagyon fontos, hogy ilyen “tiszta” változat is létezik, mert nagyon sok gyermek és felnőtt érzékeny a laktóz és fruktóz cukrokra és az édesítőszerekre, és szerencsére ezek ebben a termékben nincsenek!

 4. 5 / 5

  :

  Imádom ezt a készítményt.A gyermekeimnek akik még nem tudják lenyelni a capsulát beleteszem joghurtba .A capsula könnyen szétszedhető.
  Vannak kiscicáink akik néha hasfájósak.Nekik is szétszedve beleteszem az ételükbe és 1-2 nap alatt helyre jönnek!

 5. 4 / 5

  :

  Nagyon szeretem ezt a terméket. Még akkor is jó, ha mondjuk túl fokhagymás ételt fogyasztottam, és amiatt rossz a gyomrom. 30-40 perc, és elmúlik a rossz érzés.

Mondd el a véleményed