Leírás
A bogyós gyümölcsök királya
A fekete áfonya (bilberry) nagyon értékes hatóanyagokat tartalmaz. Ezek a vegyületek más flavonoidokhoz hasonlóan antioxidáns tulajdonságúak. Legutóbbi kutatások alapján a bilberry festékanyagai értékesebb elemekből állnak, mint a gyümölcshús. A gyümölcs kék színét adó festékanyagai, az antocianinok antioxidáns tulajdonságú növényi anyagok.
A wikipédia szerint második világháborúban a brit pilóták az éjszakai bevetések előtt marokszám ették a fekete áfonyát, ugyanis a benne rejlő anyagok támogatják a retina működését.
A fekete áfonya segíthet fenntartani a szem egészségét
- Támogatja a tiszta látást
- Támogatja a retina működését.
- Fenntartja a szem egészségét.
- Támogatja a véráramlását a szemben.
- Jól ismert antioxidáns forrás.
Az antocianinok ilyen pozitív hatással vannak a szervezetre:
- Az antoianinok segítik a retina normál működésének fenntartását, valamint segíthetik a szem kollagén tartalmának egészséges szinten tartását.
- Segíthetik a hajszálerek egészségét, a vénák rugalmasságának fennmaradását.
- A fekete áfonya antocianinjai segíthetik a gyomor és a nyombél nyálkahártya épségének fenntartását.
Kupi János –
Kiváló antioxidáns. Erősíti a vénákat valamint a kapilláris ereket, ezáltal nagyon jótékonyan hat a szívre, a keringésre és a szemre.