Az élelmiszeripar csodaszere
A lecitin azon kívül, hogy az élelmiszeripar egyik csodafegyvere és nélküle nem tudnánk szép csokoládét gyártani, étrend-kiegészítőkénk is népszerű ez a szójából kinyert természetes zsírszerű anyag. Ez egy olyan természetes zsíroldékony anyag, amelyet számos állati és növényi eredetű táplálék tartalmaz. Növényi eredetű élelmiszerekben, például a szójában is előfordul.
Kolin
Valójában a kolinról kellene beszélnünk mint tápanyagról, de a lecitin az az ételösszetevő, ami nyomra vezet bennünket, amikor a kolint keresünk. Minden élő sejtben jelen van. A legnagyobb koncentrációban az agy, a szív, a máj és a vesék sejtjeiben található meg. Az agyban a lecitin-kolin átalakul acetil-kolinná.
Természetes forrásai még a növényi olajok, a máj, a hüvelyesek, vagy a tojássárgája. A szójalecitinnek más, egyéb lecitinforrásokhoz képest jóval magasabb a kolin és inozitol tartalma. A tojássárgája például remek lecitinforrás, ám lényegesen kisebb mennyiségben tartalmazza ezeket a hasznos hatóanyagokat.
A Vitaking terméke 1200mg lecitint tartalmaz kapszulánként.
Ha olyan multivitamint keresel, amiben a Lecitin már eleve benne, ekkora adagban, akkor válaszd a Vitaking Multi Profi Plust!