Donum Terrae (a Föld Ajándéka) szezámmagkrém
Kényeztesd ízlelőbimbóidat ezzel a tisztított, darált szezámmagokból készült krémmel! A 99,5% szezámmag és tengeri só összjátéka garantálja a szezámmagkrém autentikus és jellegzetes kesernyés ízét.
Összetevők: 99,5% szezámmag, tengeri só
Változatos felhasználás! Légy kreatív!
Ez a krém rendkívül sokoldalúan felhasználható és az ízlésednek megfelelően elkészíthető. Legyen az édes vagy sós, a szezámkrém ideális alapanyag a változatos ételkészítéshez. Legyen akár a házi készítésű humusz alapja vagy éppen a görög mézes és joghurtos desszertek kiegészítő titka!
Szezámmagkrém: tápláló és egészséges
A szezámkrém igazi tápláló kincs! Gazdag esszenciális zsírsavakban, különösen kiemelkedik a linolsav tartalma. B- és E-vitaminban, lecitinben is bővelkedik. A magas fehérje- és ásványi anyagtartalma révén hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.
A szezámkrém magas lecitin és linoltartalma számos egészségre kedvező hatással bír. Támogatja az egészséges zsírok anyagcseréjét és hozzájárul az ideális koleszterinszint fenntartásához.
Bár a szezámmag egészen apró, ha egészben fogyasztjuk el, az hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Ahhoz, hogy a szezámmag jótékony hatását szervezetünk hasznosítani tudja, érdemes olaj vagy krém formájában elfogyasztani.
Tárolás: hűtőben!
Recept ötlet!
Kókuszos szezámkrém nugát
Hozzávalók:
- 120g Donum Terrae Szezámkrém
- fél bögre (úgy 1-1,2 dl űrmértékű) kókuszreszelék
- 2 ek olvasztott kókuszolaj- azért kell kókuszolaj, mert lehűtve megdermed, és majd ez tartja össze
- néhány csepp vanília kivonat
Elkészítés:Az összes hozzávalót keverjük, gyurmázzuk jól össze. Kanalazzuk szilikon muffin formákba – vagy jégkocka tartóba - és kb. fél órára tegyük a mélyhűtőbe. Ha lehűlt, pattintsuk ki a kis nugátokat a formából és tálaljuk, a maradékot tartsuk a hűtőben.
forrás:
donumterrae.hu
További egészséges édességek itt!