Chia mag receptek
A chia egyik legjobb tulajdonsága az, hogy ízetlen. Lehet, hogy ez elsőre furcsán hangzik, de amint beilleszted az étrendedbe a chia magokat, érteni fogod, miért jó az, hogy ízetlen.
Annak köszönhetően, hogy a magok teljesen semleges ízűek, gyakorlatilag bármilyen ételbe vagy italba keverve fogyaszthatod, nem fogja megváltoztatni az étel vagy ital ízét.
Segítségével könnyedén készíthetsz tápanyagban gazdag ételeket. Keverd a magokat pl. joghurtba, pudingba, müzlibe. Ha nem enni, hanem inni szeretnéd, tedd gyümölcslébe.
Beleteheted a levesedbe, dúsíthatod vele a salátád. Rendkívül változatosan felhasználható. Akár a süteménybe is belesütheted.
Fogyaszd a magokat minden nap, és esténként abban a nyugodt tudatban fekhetsz le aludni, hogy aznap is tettél valamit a hosszú és egészséges életért.
Chia magos kenyér és egyebek
Akár a kenyerek és péksütemények térfogatának az 5%-a lehet a MyChia mag. Annak a kenyérnek, amit MyChia maggal sütöttek az állaga puha és sokkal könnyebben rágható.
Mielőtt felhasználnád a MyChia magokat áztasd őket vízbe 1:5 arányban.
Tésztákban 1 evőkanál MyChia magot kell hozzátenni 1 tojáshoz és 1/3 liszthez.
A MyChia magokat hozzá lehet adni salátákhoz, gabonapelyhekhez, joghurtokhoz, smoothiekoz, mártásokhoz és pudingokhoz.
Semleges íze miatt, bármihez lehet használni.
Chia magos csokikrém
Olvaszd fel a kókuszvajat (tegyél a serpenyőbe forró vizet, azután fedd le a kókuszdióvajjal együtt).
Adj hozzá chia magot és hagyd állni 5 percig. Ezután adj hozzá a csokoládé reszeléket vagy kakaóport, kevés baracklevet, goji bogyókat és egy kis steviát.
Keverd össze, majd tedd a hűtőbe amíg megkeményedik.
Ez egy finom édesség, tele hasznos tápanyagokkal!