Nyújtott felszívódású C-vitamin
Ez a Vitaking C-vitamin egy 1000mg-os, nyújtott felszívódású készítmény, mely egyenletesen fejti ki hatását, így biztosítja a folyamatos és megfelelő C-vitamin ellátottságot. A C-vitamin egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás.
A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása az év 365 napján.
A C-vitamin Tr 1000mg névben a "TR" egy rövidítés = Time Release = nyújtott felszívódású. Ez a Vitaking készítmény nyújtott felszívódású, tehát folyamatosan látja el a szervezetét a szükséges mennyiségű C-vitaminnal. Tablettánként 1000mg hatóanyagot tartalmaz, ami egy normál terheltségű tinédzsernek és felnőttnek ideális napi kiegészítés.
Miért szükséges a C-vitamin?
Mert hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Az idegrendszer normál működéséhez.
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Az immunrendszer normál működéséhez
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását.
- A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
Ez a lassú felszívódású 1000mg-os C-vitamin elsősorban azoknak ajánlott, akik biztosítani szeretnék testük egyenletes vitamin ellátottságát. Az 1000 mg-os folyamatos felszívódású Vitaking termék tökéletes választás lehet számukra.
Nyújtott felszívódású 500mg-os C-vitamint itt találsz!
C-vitamin - egy kis történelem
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta.
Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés)
Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)
C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.
Válaszd az 1000mg-os változatot! Ne érd be kevesebbel.