Vitaking 1000mg-os C-vitamin
Ez a C-vitamin 1000mg készítmény tartalmaz még tablettánként plusz 25 mg csipkebogyót is. A C-vitamin egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás. Csipkebogyó, más néven vadrózsa, Perzsiából származó gyógynövény.
C-vitamin csipkebogyóval
A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása. És ha már pótoljuk, hasznosabb, ha a C-vitamin csipkebogyóval, vagy más növényi őrleménnyel párosul.
A C-vitamin hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Az idegrendszer normál működéséhez.
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Az immunrendszer normál működéséhez
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását.
- A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
Hatóanyagok 1 tablettában:
Név mennyiség NRV%
C-vitamin 1000mg 1250%
Csipkebogyó 25mg **%
**%: napi szükséglet nincs meghatározva NRV%: referencia beviteli érték felnőttek számára
Összetevők: aszkorbinsav, tömeg- növelő szer: mikrokristályos cellulóz, emulgeálószer: térhálós nátrium-kar- boxi-metil-cellulóz, csipkebogyó por, csomósodást gátló anyag: zsírsavak magnézium sói, stabilizátor: hidroxipropil-metil-cellulóz, fényezőanyag: polivinil alkohol.
Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta étkezés közben.
A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot. Minőségét megőrzi a doboz oldalán jelzett időpontig (nap/hó/év) A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!
OGYÉI nyilvántartási szám: 20375/2018
A név eredete
Az 1920-as években, mikor felfedezték, néhányan még hexuronsavnak nevezték. Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (skorbut) mivel a molekula hiánya az emberi szervezetben skorbuthoz vezethet. C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.