Hívjon minket ingyen! +36 (80) 880 800

 Béta-karotin- készülj fel vele a nyárra
Béta-karotin 25000NE (100) - Vitaking
2 820 Ft

Béta-karotin 25000NE (100) - Vitaking

 Béta-karotin- készülj fel vele a nyárra
 Béta-karotin- készülj fel vele a nyárra
 Béta-karotin- készülj fel vele a nyárra

Ez a növényi vegyület adja a sárgarépa illetve a többi narancssárga zöldség és gyümölcs narancssárga színét. A bétakarotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint, annyit, amennyire szüksége van.

2 820 Ft
Egységár: 28 Ft/gélkapsz.
A vásárlás után járó pontok (regisztrált vásárlóknak): 85 Ft
Részletek

Béta-karotin


Az A-vitamin, illetve előanyaga, "elővitaminja", igen fontos tápanyag. A béta karotin a karotinoidok egy fajtája. A karotinoidok zsírban oldódó növényi vegyületek, amelyet a növények termelnek.

Mi a karotin?


Egy narancssárga színű pigment (növényi színanyag), aminek fontos szerepe van a fotoszintésben.  Ez a növényi vegyület adja a sárgarépa illetve a többi narancssárga zöldség és gyümölcs narancssárga színét.

A természetben több mint 600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50 szerepel és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta- és az alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban).

Tehát ez a vegyület a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez alapján az egészséges táplálkozással - melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása - megfelelő mennyiséget juttathatunk a szervezetünkbe, és ebben az esetben nem lenne szükség különféle étrend-kiegészítő beszerzésére, hanem a napi táplálkozással már pótolni tudjuk. Az egészséges szervezetünk képes a bétakarotinból előállítani A-vitamint, annyit, amennyire szüksége van.

Hasznos tipp!


Mivel ez egy zsíroldékony anyag, ezért ha narancssárga zöldséget eszünk, vagy étrend-kiegészítőként fogyasszuk, akkor érdemes mellé  némi zsiradékot vagy olajat fogyasztani, mivel sokkal nagyobb arányú felszívódást érhetünk el. Célszerű a karotintartalmú ételeket vajon megpárolni, vagy zsírban kisütni, mert így a sejtfalak szétnyílnak, a karotin kiürül onnan, és így jobban felszívódik.

 



 
Adatok
Cikkszám
4025
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek