Egészséges alternatíva a napraforgóolaj helyett
A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír (Oleum Cocois) a kókuszpálma (Cocus nucifera) termésének, a kókuszdiónak fehér húsából (koprából) préselt növényi olaj. A kókuszzsír olvadáspontja 24 Celsius fok, így szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni.
A Cocofood kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz.
A kókuszolaj magas hőmérsékleten is stabil, így kiválóan alkalmas sütéshez és főzéshez. Mivel jól tűri a hevítést, többször is újrahasznosítható, anélkül, hogy egészségre káros anyagok keletkeznének benne. A kókuszzsír emellett kiváló alternatívája a vajnak vagy margarinnak, így akár fűszervajként is felhasználható.
Transzzsírsav tartalom: maximum 2%
Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 3700 kJ / 900 kcalZsír: 100 gamelyből telített zsírsavak: 91 gSzénhidrát: 0 gamelyből cukor: 0 gRost: 0 gFehérje :0 gSó: 0 g
Tárolás: +15°C és +20°C közötti hőmérsékleten, lezárt csomagolásban, nedvességtől védett helyen.