Hívjon minket ingyen! +36 (80) 880 800

Blog

Miért hatékony a FloraPro?

Egészség tippek, ötletek
Szűrés törlése
Szabó Zsófia
2024.06.20 08:17
Miért hatékony a FloraPro?

A probiotikumok jelentősége az 1980-as években vált ismertté, amikor felfedezték, hogy egyes fertőzések védelmet nyújtanak az allergiás betegségekkel szemben. A kutatások kimutatták, hogy a bélflóra összetétele kulcsfontosságú az immunrendszer megfelelő működésében.

A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre, ha megfelelő mennyiségben jutnak be a szervezetbe.

Nézzük, hogy miben más a Vitaking újdonsága, a FloraPro élőflórát tartalmazó rágótabletta!

Az emésztőrendszer akadályai és a Lab2Pro eljárás

A szájon át bevitt probiotikumoknak számos akadályt kell leküzdeniük az emésztőrendszerben. Először is, a nyál antibakteriális összetevői, majd a gyomor savas környezete, és végül az emésztőenzimek és epesavak a vékonybélben. Ezek mind nehezítik a probiotikumok túlélését és hatékonyságát. Ezen kívül versenyre kell kelniük a már meglévő bélflórával a kolonizációs helyekért.

A FloraPro rágótabletta egyedi Lab2Pro technológiával készül, amely megvédi a jótékony baktériumokat az emésztőrendszer kedvezőtlen hatásaitól. Ez az eljárás biztosítja, hogy a baktériumok életképesek maradjanak a gyomor savas közegében és a bélben lévő enzimek között is, így hatékonyan elérhetik és kolonizálhatják a bélflórát.

CFU: Kolónia formáló egység a FloraPro segítségével

Amikor van egy baktérium, és olyan helyre kerül ahol jól érzi magát, szaporodik (osztódik), nagyjából 20 percenként megduplázódik a száma, ha jól érzi magát. Akkor is ha nekünk ez jó, akkor is ha nekünk nem jó.

Ha elkezd szaporodni, kolóniákat formál. Amikor kolónia formáló egységekről beszélünk, akkor olyan baktériumokról beszélünk, ami képes létrehozni egy kolóniát. Tehát a kolónia formáló egység azt jelenti, hogy hány ilyen életképes, szaporodásra képes baktérium található meg egy adott területen, mondjuk egy termékben, legyen az joghurt vagy étrend-kiegészítő. Például egy átlagos joghurtban minimum 106 van.

Ha bemegyünk egy boltba, szinte minden joghurton szerepel az élőflórás felirat. Ez az jelenti hogy a gyártáskor benne is volt ez a mennyiség. Az étrend-kiegészítőkben is ez a szám van feltüntetve.

Alapvetően kétféle baktérium típust használnak jellemzően az étrend-kiegészítőkben, mert ezek azok amik jó, ha nagy mennyiségben ott vannak az ember emésztő rendszerében. Ezek a bifidobaktérium, vagy laktobacilus. Ezek a baktériumok az emlősökben találhatóak meg, és nagyon érzékenyek az antibiotikumokra, a hőre és az oxigénre.

A FloraPro rágótablettánál egy szabadalmaztatott bevonási eljárással dupla bevonatot hozunk létre, megvédve a gyártás során fellépő behatásoktól (első réteg) és a gyomorban található erős savaktól (második réteg) őket.  Vitaking FloraPro rágótabletta

Miért válaszd a FloraPro-t?

A FloraPro termék hat különböző jótékony baktériumtörzset tartalmaz. Négy lactobacilus és két bifidobaktérium törzset, mindegyikből egy-egy milliárd élő sejtet, amik nagy mennyiségben jelen vannak az egészséges emésztőrendszerben minden emlős esetében – beleértve az embert is.

A FloraPro-ban található törzsek mindegyike a Lab-2Pro eljárással védett. Ezek a törzsek segítenek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában és támogatják az immunrendszert. A probiotikus készítmények rendszeres fogyasztása elősegítheti az emésztőrendszer egészségét és csökkentheti az emésztési zavarok kockázatát.

Akinek nem okoz gondot a tabletta lenyelése az használja úgy. Az ízesítése lehetővé teszi szopogató-tablettaként való fogyasztását is. Sem előnye, sem hátránya nincs egyik féle alkalmazásnak sem a másikhoz képest. Gyermekek esetében talán egyszerűbb elfogadtatni a szájban feloldódó ún. rágótablettaként való szedést.

A FloraPro hatékonysága annak köszönhető, hogy képes túljutni az emésztőrendszer akadályain és elérni a bélflórát. Ez a termék különösen hasznos lehet azoknak, akik gyakran szenvednek emésztési problémáktól vagy szeretnék megerősíteni az immunrendszerüket. A FloraPro rágótabletta fogyasztásával biztosíthatjuk, hogy szervezetünk megkapja a szükséges támogatást a mindennapi egészség fenntartásához.