Lenyűgöző gyógyerő a levelekben

A gyógyító olajfa levél

Az olajfa levelét az egész világban használják gyógyászati célokra, de már a bibliai időkben is ismerték, alkalmazták. Az olajfa levelek kitűnő egészségügyi hatásai a számos gyógyhatású összetevő tökéletes együttműködésén alapszik. Ezek szinergikusan hatnak, és így hatékonyságukban erősítik egymást.

Az olajfalevél kedvelt, nagy gazdasági értékű növény, melyet 6-8000 év óta termesztenek táplálkozási és orvosi célokra. Gyümölcséből többféle eljárással olajat nyernek vagy tartósítással konzerválják. Manapság már levelét is hasznosítják értékes hatóanyaga miatt. Az olajfa levelek 98 értékes összetevőt tartalmaznak. Egyik legfőbb összetevője az oleuropein. Az oleuropein antioxidáns hatású tápanyag, így megvédheti szervezetünket, sejtjeinket a káros oxidatív hatásoktól. Ezen kívül napjaink egyik kedvelt, igen erős, természetes vírus és baktérium ellenes anyaga.

A modern kutatások megerősítették azt az ősi bölcsességet is, miszerint az olajfa levele hatékony a szív- és érrendszeri betegségekre. Viszont a frissebb kutatások szerint fellelhetőek benne bioaktív vegyületek, melyek a cukorbetegek számára természetes és hatékony megoldás lehet.

Az olajfa levelek antioxidáns hatása, a magas klorofill-tartalom hatásai (lassítja az öregedési folyamatot), valamint a benne található másodlagos növényi anyagok magyarázzák az olajfalevél-kivonat következő hatásait, amelyeket tudományosan igazoltak.

Az olajfa néhány fontos hatása:

  • antibakteriális
  • antivirális (vírus ellenes)
  • gombaellenes
  • parazitaellenes
  • gyulladásgátló
  • immunerősítő
  • hasmenés ellen
  • légúti betegségek ellen
Kapható kapszulázva, valamint létezik belőle folyékony változat is, de az íze miatt nem ajánlható mindenkinek jó szívvel. Akit nem zavar a bizarr íze, az fogyaszthatja folyékony változatban is, de ha megnyitotta tartsa hűtőszekrényben.

Akinek van saját olíva fája, akár saját magának is előállíthatja a koncentrátumot. Szedj egy nagy adag friss levelet. Soha nem szedd le a fának 10%-nál több levelét évente, mert azzal megölheted a fát. Megmosva tedd egy nagy fazékba és öntsd fel vízzel. Addig kell főzni, míg sűrű sziruppá nem áll össze. Külsőleg és belsőleg is alkalmazzák. Mielőtt belsőleg alkalmazod, érdemes orvossal egyeztetni a dolgot, különösen ha gyermeket vársz.

Akár egy évig is eltartható hűtőszekrényben, de ha fagyasztva tárolod, akkor 3-4 évig.

Természet ereje

Szabó Zsófia szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .