A legfontosabb nyomelem a cukorbetegek számára

Cukorbetegeknek, diétázóknak

Az összes nyomelem közül a króm a legfontosabb a cukorbetegek számára. Ha cukorbeteg vagy, vagy van valamilyen probléma a vércukroddal, vagy ha túlsúlyos vagy, akkor mindenképp össze kell ismerkedned a krómmal. Összegyűjtöttünk jó pár idézetet Neked a szakértőktől.

Ugyanakkor azt is javasoljuk, hogy egyeztess egy természetgyógyásszal a króm kiegészítés megkezdése előtt, így felülvizsgáljátok a diétád és azt is, hogy mi lehet a probléma a vércukroddal.

Íme egy egész gyűjteményre való idézet több egészségügyi szakértőtől nem csak cukorbetegek részére:

Krómmal a cukorbetegség ellen

“Mind a lisztérzékenység, mind a cukorbetegség kialakulásában nagy szerepe van a magnéziumhiánynak és a krómhiánynak. A kanadaiak és az amerikaik mintegy 90%-a nem fogyasztja el még a napi minimális 50 mikrogramm krómot sem. Ebből egyértelműen az következik, hogy a lisztérzékenyek a diétájuk miatt krómhiányosak. A krómhiányhoz társul még hiperglikémia, inzulin rezisztencia, 1. típusú cukorbetegség, 2.típusú cukorbetegség, terhesség alatti diabétesz és kortikoszteroiid-indukált diabétesz.”
James Braly MD és Ron Hoggan MA: Veszélyes gabonák: Miért veszélyesek a gabonamagvak az egészségre

A króm-pikolinát könnyen felszívódik

“Az ipari króm, teljesen más, mint az élelmiszerekben megtalálható. Az mérgező. Azoknak a cukorbetegeknek, akik orvosi felügyelet mellett kapnak krómot, gyakran kell módosítani az inzulin adagjukat, mivel a vércukorszintjük lecsökken. Számos tanulmány részletezi a króm előnyeit, használható króm-pikolinát formában, így könnyen felszívódik. A króm nikotinát és aminosav formái nehezebben szívódnak fel, mint a króm-pikolinát, de ezek közül mindegyik megfelelő ásványi anyagot tartalmaz. A legkevésbé felszívódó formája a króm-klorid, amely néhány olcsó multivitaminban található meg.”
Egészségügyi Magazinok és Könyvek szerkesztősége: Megelőzés gyógyító vitaminokkal: A leghatékonyabb kezelések vitaminokkal és ásványi anyagokkal a mindennapi problémákra vagy súlyos betegségekre

 “A krómhiány nagy szerepet játszhat a terhesség alatti cukorbetegség kialakulásában”

“Ha megfelelő mennyiségű króm van a szervezetben akkor sokkal kevesebb inzulinra van szükség. Kísérleti állatokon és cukorbeteg embereken is bebizonyosodott, hogy krómhiány esetében szükség volt parenterális táplálásra. A krómhiány gyakori betegség cukorbetegeknél. Rontja a GTF funkciókat, ami a sejtek glükóz felvételének hatékonyságát is csökkenti. A krómhiány nagy szerepet játszhat a terhesség alatti cukorbetegség kialakulásában. A magas inzulinszint növeli a krómkiválasztást.”
Nicola Reavley: A vitaminok, ásványi anyagok, táplálék kiegészítők és gyógynövények új enciklopédiája

 “A króm hiánya szerepet játszik a cukorbetegség vagy szívbetegség kialakulásában”

“Számos tanulmány eredménye arra utal, hogy a króm hiánya szerepet játszik a cukorbetegség vagy szívbetegség kialakulásában. Például: cukorbetegség. Az egyik vizsgálatban 180 kettes típusú cukorbeteg 100 mcg  elemi krómot, 500 mcg elemi krómot vagy placebót kapott. Négy hónappal később akik a kisebb adag krómot kapták szignifikánsan csökkent az inzulinszint, jelezve, hogy a beteg állapota javult. Akik a nagyobb adag krómot kapták azoknál a koleszterinszint is jelentősen csökkent.”
Frederic Vagnini, MD és Barry Fox, Ph.D.: A mellékhatások Bibliája: Az étrendi megoldás a nem kívánt mellékhatásokra

“Ahogy öregszünk egyre kevesebb króm marad a szervezetünkben”

“Nagyon kis mennyiségű szerves króm található a vérben. Ez a kis mennyiség nagyon sok segítséget nyújt az inzulin és a glükóz anyagcseréjének. Valójában króm nélkül az inzulin nem tudja a dolgát. Így véd a cukorbetegség ellen, vagy segít abban, hogy minél kevesebb inzulinra legyen szüksége a szervezetnek. Ahogy öregszünk egyre kevesebb króm marad a szervezetünkben. Sőt a magzat is krómot “lop” édesanyjától, mert neki is szüksége van rá.”
Velma J. Keith és Monteen Gordon: A gyógynövények hogyan könyve: Nézzük az orvoslást

Azoknak akik túl sok szénhidrátot és cukrot fogyasztanak!

“ A króm- egy nyomelem, ami megfelel cukorbetegeknek, a túl sok vassal rendelkezőknek, és azoknak akik túl sok szénhidrátot és cukrot fogyasztanak. A króm szükséges a stabil vércukorszinthez. A króm segít a cukorbetegség és a hipoglikémia kezelésében. A hiánya glükóz intoleranciához vezet (különösen cukorbetegeknél). Az alacsony króm szintet összefüggésbe hozták a cukorbetegséggel és a szívkoszorúér-betegséggel.”
Dr. David W. Tanton; Ph.D.: A gyógyszermentes gyógyítás, egészségügyi ellátás, Javított kiadás

Cukorbetegek számára ajánlott: “A króm-pikolinát kiegészítők javítják az inzulin funkciókat”

“A krómhiány tünetei (fokozott glükóz-, inzulin-, koleszterin- és trigliceridszint) nagyon hasonlítanak a pre-diabéteszre. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a króm egyedül visszafordítja ezt a folyamatot, de a tanulmányokból kiderül, hogy a króm vagy króm-pikolinát kiegészítők javítják az inzulin funkciókat és a glükóz toleranciát. A kutatás szerint a leghatékonyabb mennyiség 1000 mcg illetve 500 mikrogramm naponta kétszer, étkezés közben.”
Jack Challem: Állítsa meg a pre-diabéteszt most: A tökéletes terv, hogy lefogyjon és megelőzze a cukorbetegséget

“Védi a szív egészségét”

“Érdemes króm kiegészítőket szedni, mert védi a szív egészségét. Bárki, aki cukorbetegséggel vagy alacsony vércukorszinttel küzd érdemes elkezdenie a króm kiegészítést. Az a tény, hogy a króm sokkal inzulin érzékenyebbé teszi a sejteket, már vizsgálatokkal igazolt a 2. típusú cukorbetegeknél. Gyakran előfordul, hogy azok, akik 2. típusú cukorbetegek krómhiányosak is.”
Mark Stengler, N.D.: Természetes gyógykezelések kezelőorvos által

“A vércukruk átlagosan 6,6%-kal csökkent”

“A glikáció felelős számos olyan bonyodalomért, mint a cukorbetegség. A króm hatásai felbecsülhetetlenek, 180 2. típusú cukorbeteget 3 csoportba osztottak, az egyik 200 mcg krómot, a másik 1000 mcg krómot, míg a harmadik csoport placebót kapott. Négy hónap után mindkét krómmal kezelt csoportban javulás volt megfigyelhető, a vércukruk átlagosan 6,6%-kal csökkent, míg a magasabb dózist kapó csoportnál 7,5-8%-kal.”
Life Extension szerkesztősége: Betegségek megelőzése és kezelése

 “A króm elengedhetetlen a normális cukor-anyagcseréhez.”

“A króm háromféleképpen fordul elő a természetben. Egy átlagos felnőtt test 0,4 és 6 mg közötti krómot, míg az idősebbeké általában alacsonyabb. Földrajzi különbségek is vannak a króm szintjére, valamint populációs vizsgálatok, arra utalnak, hogy a cukorbetegség és a szívbetegségek főként olyan területeken fordulnak elő, ahol a króm szint viszonylag alacsony. A króm elengedhetetlen a normális cukor-anyagcseréhez.”
Nicola Reavley: A vitaminok, ásványi anyagok, táplálék kiegészítők és gyógynövények új enciklopédiája

“A krómhiány kettes típusú cukorbetegséghez vezet”

“Úgy tűnik, hogy a krómhiány kettes típusú cukorbetegséghez vezet. Azok, akiknek 2. típusú cukorbetegségük van, nagyobb arányban vesztenek krómot a vizeletükből, különösen a több, mint 2 éve tartó cukorbetegségnél.”
Gabriel Cousens: Van gyógymód a cukorbetegségre: Az életfa 21 napos programja

“Más étrendi változások nem történtek és ez is javuláshoz vezetett”

“A kettős vak vizsgálatokban, csak króm kiegészítést kaptak, más étrendi változások nem történtek és ez is javuláshoz vezetett. A cukor hátráltatja a króm szervezetben való megmaradását. Miután a króm hatott az inzulinra,  kiürül a vizelettel. A magas cukortartalmú táplálék feldolgozásához arányosan több krómra van szükség. Azoknak , akiknél nagy esély van cukorbetegség kialakulására, még több krómra van szükségük. Az újszülötteknek van a legnagyobb szöveti króm raktára.”
Robert Redfern: Serrapeptase, a csoda enzim

“Nyolc hét után csökkent a vércukor-és inzulinszint”

“Egy tanulmányban terhesség alatt kialakult cukorbetegséget 4mcg testsúly-kilogrammonkénti krómmal pótoltunk naponta, nyolc hét után csökkent a vércukor-és inzulinszint, azokhoz képest akik placebót szedtek. Adagolás: niacin kötésű króm, ez jobb, mint a króm-pikolinát. Egy nemrégiben készült tanulmány, melyet a University of California készített, kiderült, hogy a króm-pikolinát sokkal jobb a króm-kloridnál.”
Gabriel Cousens: Van gyógymód a cukorbetegségre: Az életfa 21 napos programja

” Az összes finomított élelmiszert a króm segít lebontani “

“A cukorbetegségnél például, az összes finomított élelmiszert a króm segít lebontani, mi később króm hiányhoz vezet, aztán egyszer csak nem lesz króm ami lebontsa ezeket. A hosszútávú eredménye mindenképp a krómhiány. Tehát azzal, ha finomított élelmiszert eszik, krómot használ el a bevitt cukrok lebontására.”
Gabriel Cousens: Van gyógymód a cukorbetegségre: Az életfa 21 napos programja

A króm pikolinát jobban felszívódik!

“Néhány kutatás azt sugallja, hogy  a króm polynicotinate jobban felszívódik, mint más króm fajták( A polynicotinate azt jelzi, hogy a króm B3-vitaminhoz, más néven nikotinsavhoz kötödik). Közben a kutatások kimutatták, hogy a króm-pikolinát segít megelőzni a súlygyarapodást. Egyéb formái a krómnak, mint a króm glicinát kelát is jó lehet. Függetlenül a konkrét formáktól, a kutatásokból kiderül, hogy a cukorbetegség ellen már napi kétszer 500 mikrogramm krómmal küzdhet.”
Jack Challem: Állítsa meg a pre-diabéteszt most: A tökéletes terv, hogy lefogyjon és megelőzze a cukorbetegséget

Cukorbetegek és a túlsúly

“A krómhiányosság visszafordítható, amennyiben pótoljuk, sőt még a testsúlyunk is csökkenhet ennek köszönhetően. A krómhiányosság lehet az oka annak, hogy nagyon sok amerikai szenved cukorbetegségben, hypoglykémiában sőt még túlsúlytól is. Bizonyítékok is igazolják, hogy  az Egyesült Államok krómhiányban szenvednek. Bár az RDA nem mond semmit, 200 mikrogramm naponta elegendő lehet az optimális cukor szabályozáshoz.”
Michael T. Murray, ND: A természetes gyógymódok tankönyve 2. kiadás

“Megakadályozza a kettes típusú cukorbetegséget”

“A legújabb tanulmányokból kiderül, hogy a króm megakadályozza a kettes típusú cukorbetegséget és az inzulin rezisztencia kialakulását. A króm funkciója növeli az inzulin aktivitását, így csökkentve a vércukorszintet. Egy vizsgálatban, Richard Anderson Ph.D, az UDSA Human Nutrition Research Center (kínai kutatók dolgoznak a pekingi kórházban) tesztelte a króm hatását a 2. típusú felnőtt cukorbetegség korai szakaszában.”
Earl Mindell, R.Ph., Ph.D.: Earl Mindell titkos gyógyításai

Alkalmas a cukorbetegek kezelésére

“Megfigyelésekből kiderül, hogy azoknál a patkányoknál akik króm-mentes diétát kaptak, jelentkeztek a 2. típusú cukorbetegség első jelei. Az áfonya levelek kimondottan magas krómtartalommal bírnak, 9,0 ppm. A króm egyik összetevője az úgynevezett glükóz tolerancia faktor, amely alkalmas a cukorbetegség kezelésére. További kutatások szükségesek annak megállapítására, hogy a króm tartalmú szárított levél felelős-e az anti-diabetikus tevékenységért.” Ezért fontos a cukorbetegek számára.
Josef A. Brinckmann és Michael P. Lindenmaier: Növényi gyógyszerek és a gyógynövények: Gyakorlati kézikönyv tudományos alapon

1000 mcg-os króm pótlás a cukorbetegek részére

“Néhány vizsgálat alkalmával, nem számoltak a megfelelő króm pótlással. Ezeknél a vizsgálatoknál kevesebb, mint 200 mikrogramm króm kiegészítést kaptak a cukorbetegek, ami nekik nem elegendő, különösen akkor ha nem megfelelő formában adják és nehezen szívódik fel.  Sok orvos ajánlja az 1000 mcg-os króm pótlást a cukorbetegeknek. A krómkiegészítés fokozza a cukorbetegségre adott gyógyszerek pozitív hatásait.”
Alan R. Gaby, M.D., Jonathan V. Wright, M.D., Forrest Batz, Pharm.D. Rick Chester, RPh., N.D., DipLAc. George Constantine, R.Ph., Ph.D. Linnea D. Thompson, Pharm.D., N.D.: Természetes gyógyszertár: természetes gyógymódok A-tól Z-ig

Szívbetegség, vércukor rendellenesség

“A finomított olajok nem tartalmaznak krómot. A nyers cukor 83%-kal több krómot tartalmaz, mint a fehér, finomított termékek! Nem csak, hogy nem tartalmaznak elég krómot, de még el is veszik azt a keveset amivel születtél. És a kifinomult diétánk nem csak elveszi tőlünk a krómot, de szó szerint ellopja az egészségünket: szemtanúi lehetünk a szívbetegségek és vércukor-rendellenességek tragikus emelkedésének a II. világháború óta.”
Gary Null: Teljes útmutató az egészséghez és a táplálkozáshoz.

“A lakosság mintegy 90%-a nem kap elég krómot élete során”

“A lakosság mintegy 90%-a nem kap elég krómot élete során ( Az élelmiszer források közül a legtöbb krómot a brokkoli, sörélesztő és a kagylók tartalmazzák). Tovább ront a helyzeten a magas cukortartalmú étrend, ami növeli a króm kiválasztását a szervezetből. Sok kutató gondolja, hogy a krómhiány lehet a cukorbetegség kialakulásának oka. Íme még egy oka arra, hogy króm-pikolinátot szedj: segít hosszabb ideig élni.”
Earl Mindell, R.Ph., Ph.D.: Earl Mindell táplálék kiegészítő bibliája
Cukorbetegeknek

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .