Vérszegénység ellen Spirulina!

A vérszegénység egy olyan hiánybetegség, aminek hatása van a test minden egyes szervére. Éppen emiatt nagyon fontos kezelni ezt a problémát annak ellenére, hogy mint alapbetegség, nem okoz elviselhetetlen tüneteket.

A mindennapos fáradtságérzet, az általános gyengeségérzet a test egészét illetően már jó támpont lehet akkor is, ha valaki nem ellenőrizteti laborban a vérének a hemoglobin szintjét. Amikor a bőr kezd fakó sárgássá válni, akkor már veszélyes szinten van a vér állapota. Tehát mire külsőleg is látható tünetei vannak a vérszegénységnek, addigra már komolyabb károk keletkezhettek a szervezeten belül.

A vér oxigént szállít a test minden sejtjéhez. A vérben az oxigén megkötéséért, tulajdonképpen a vörösvérsejtek felületén lévő fehérje, a hemoglobin a felelős. Így ha ezeknek a száma lecsökken, vérszegénységről, orvosi nevén anaemiáról beszélünk.

De mi lehet a legjobb megoldás, aminek segítségével megszüntethető, csökkenthető a vérszegénység?

Orvosi kezelés

Ha valaki orvoshoz fordul ezzel a panasszal, jellemzően szervetlen vaskészítményeket, jobb esetben folsavat és B-12 vitamint írnak fel neki és megnyugtatják, hogy ettől majd fél év alatt várhatja a vérszegénység csökkenését. Ez általában nem valósul meg, mivel a leggyakrabban felírt vas-szulfát tabletták által okozott emésztési zavarok megnehezítik a többi összetevő felszívódását.

Nagyanyáink szerint

Ha valaki a népi gyógymódokat részesíti előnyben, a legeszementebb megoldásokat fogja találni, amik a fenti orvosi módszer hatékonyságát sem érik el. Le sem merem írni ide őket, mert még valaki kipróbálja.

Spirulina a vérszegénység ellen!

A spirulina az egyetlen általam ismert és több anémiás betegen eredményesen alkalmazott vérképjavító étel. Korábban írtam erről egy könyvet, ami részletesen bemutatja ezt a különleges táplálékot. Ennek címe Demecs István: Superfood – a  mikroalgák.

Mindössze 10 gramm spirulina elég naponta ahhoz, hogy fedezze a szükséges B-12-vitamin ötszörösét, a napi A-vitamin igény négyszeresét, és a vasbevitel 80 százalékát. Valamennyi folsav is van benne, de az nem elég egy vérszegény ember kezelésére. Viszont némi folsavval kiegészítve hetek alatt látványos eredményt lehet elérni vele a vérszegénység ellen.

A napi 10 grammot kell megenni. A legjobb a tiszta spirulina port vízben feloldani és meginni. Aki idegenkedik az ízétől, annak ajánlom a spirulina tablettát. Napi 2-3 grammal érdemes elkezdeni a fogyasztását és egy hét alatt lépésenként feltornázni a 10 grammig.

Gyors eredményt várhatsz tőle.

Demecs István természetgyógyász

Szabó Zsófia szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .