Hogyan legyen gyereknap az év minden napja?

Május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünnepeljük.  A gyereknap csupa móka, kacagás, játék a számukra, hiszen az egészséges gyerekek vidámak, energikusak és örökmozgók. De mi van akkor, amikor gyenge az immunrendszerük és az első szembejövő baktérium ledönti a gyermeket a lábáról?

Ha nem akarjuk őket recept nélkül kapható gyógyszerekkel etetni, akkor érdemes a természetgyógyászati megoldások irányába elindulnunk. A hagyományos népi gyógyászat jól bevált és zseniális eszközök tárházát tárja elénk.

C-vitamin

Azt szinte mindenki tudja, hogy a C-vitamin az immunerősítő tápanyagok közé tartozik. De azt már kevesebben, hogy hogyan is hat pontosan.

“Pauling volt az első aki ódákat zengett a C-vitaminról, mint a nátha ellenszeréről és valóban, egy évtizeddel később kiderült, hogy igaza volt. Huszonegy különálló tanulmányba is szerepelt, hogy a C-vitamin csökkentette a nátha tüneteinek a hosszát és erősségét átlagosan 23 százalékkal. A C-vitamin nátha ellenes hatása, az antioxidáns tulajdonsága miatt lehetséges. Ugyanis amikor egy fertőzés üti fel a fejét a testben, nagy mennyiségű oxidatív anyagot termelnek a sejtek, amik mérgezők lehetnek a test többi sejtje számára.” Forrás: Earl Mindell’s Secret Remedies: The Essential Guide to Treating Common Ailments with Vitamins, Minerals, Herbs, and Other Cutting-Edge Supplements

E-vitamin

A legtöbb ember nem úgy ismeri az E-vitamint, mint az immunrendszer hajtóerejét, ezért nem is nagyon szokták az immunerősítő tápanyagok közé sorolni, pedig növelheti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. A rendszeres E-vitamin fogyasztás növeli az immunrendszer reakciókészségét. Ez azt jelenti, hogy például egy bakteriális támadás esetén sokkal valószínűbb, hogy az immunrendszer hatékonyan tud védekezni és kevesebb lesz a fertőzéses megbetegedés.

D-vitamin

A D-vitamin hiánya olyan mértékben általános a gyermekek körében is, hogy emiatt egy teljes generációra vetítve várhatóak súlyos egészségügyi problémák a jövőben. Az 1-21 éves korosztály körében a D-vitamin hiány az 50-60%-ot is meghaladja átlagosan. Gondolj bele! A gyerekek úgy élnek, mint a vámpírok. Hajnalig ébren vannak, majd a fél napot átalusszák hétvégén, amikor lehetnének a szabadban is nappal. Hétközben pedig légkondicionált autóval, vagy busszal mennek iskolába, ahol ezután nap nagy részét a 4 fal között töltik. Napsütésben alig tartózkodnak, pedig fontos lenne!

Echinacea vagy más néven kasvirág

Miért hatékonyabb a kasvirág, mint más immunerősítők?

Ha valaki kasvirágot szed, sokkal hatékonyabban képes felvenni a harcot bármilyen baktérium vagy vírus ellen. Sőt, a kasvirág egy olyan gyógynövény, aminek a hatása már 24-32 óra alatt kialakul, tehát egy igen gyors hatású immunerősítő szerről van szó.  További előnye, hogy akkor is hatékonyan alkalmazható, ha a probléma már kialakult. A legtöbb immunerősítőt már hiába kezdi el szedni valaki akkor, amikor a betegség már akut állapotú. Szerezz be kasvirág tartalmú étrend-kiegészítőt a gyereknek, hogy mindig kéznél legyen egész évben.

Bodza

Miért használjuk a bodzát felső-légúti betegségek esetén?

Egy bodzatea képes akár egy egész fokot emelni a testhőmérsékleten, még akkor is ha hidegen isszuk meg, hiszen a testhő nem a meleg teának köszönhetően növekszik meg. A testhőmérsékletet a bodza hatóanyagai emelik meg a szervezetben. Ez az egy nagyon hasznos tulajdonság, hiszen a test hőmérsékletének emelkedése meggátolja a kórokozók szaporodását. Emellett a bodza antibakteriális hatással is bír. Ha a bodzából készült teát elkortyolgatjuk, akkor pozitív fertőtlenítő hatását szinte azonnal érezhetjük az orrnyílásban, az arcüregben, a szájban és a torokban.

Ezért érdemes alkalmaznunk a bodzát a különböző felső-légúti betegség esetén, a gyermeknél és a felnőtteknél egyaránt.

Szibériai Ginseng

Hogyan működik a ginseng?

A ginseng nem csak testileg hat az emberre, hanem egy picit lelkileg is, ami hozzájárul a betegség leküzdéséhez. Ha valaki ginsenget fogyaszt viszonylagos rendszerességgel, akkor az általános testi-lelki állapota is jobb lesz. Ha mást nem teszel, csak a mai naptól kezdve minden nap fogyasztanál ginsenget, akkor hamar észrevennéd a pozitív irányú változást.

Együtt vagy külön?

A természetgyógyászat egyik alapelve, hogy ha meg akar valaki gyógyítani egy problémát, akkor érdemes összeszednie az arra a dologra ható 3-4-5 hatóanyagot, és ezeket együtt fogyasztani. Mert ez a 3-4-5 egyben néha 20-100-szoros hatást tud produkálni, mint bármelyik külön-külön. Ez a szinergia képlete a természetgyógyászatban. Az 1+1+1 az 5, vagy 10, vagy több, hiszen a különböző hatóanyagok folyamatosan erősítik egymás jótékony hatásait.

vitaminok_gyerekeknek

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .