Immunerősítés természetes módszerekkel: Így győzheted le a vírusokat!

Az erős immunrendszer elengedhetetlen a különböző vírusokkal és baktériumokkal szembeni harcban. Egy-egy járvány idején az egészséges életmód és az immunerősítés lehet a kulcs számunkra. Ebben segíthetnek nekünk a különböző vitaminok és gyógynövények. De vajon mik azok, amik ténylegesen használnak?

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a vitaminok nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az erős immunrendszerünknek köszönhetően ne kapjuk el a különböző vírusok és baktériumok által terjedő betegségeket.

Immunerősítés vitaminokkal

C-vitamin

Andrew W. Saul több, mint 30 klinikai vizsgálat eredményeit, adatait elemezte, több évtizedes időtartamban, hogy ellenőrizze a C-vitamin antivirális, vagyis vírusölő erejét a különböző influenzavírusok ellen.

Saul úgy találta, hogy a C-vitamin inaktiválja a vírusokat és fokozza az immunitást, ezzel segítve a szervezetet, hogy hosszú távon is elnyomhassa a vírusokat. Számos esetben kimutatták, hogy legalább napi 10.000mg C-vitamin szájon át történő szedése védelmet nyújt a szervezetnek. Erősebb vírusok esetén viszont akár 100.000-150.000mg intravénás C-vitamin adagra is szükségünk lehet.

A C-vitamin segít a szervezetnek az antivirális anyag, vagyis az interferon előállításában.

Andrew Saul szerint úgy tűnik, hogy minden vírus reagál az ilyen típusú kezelésekre, függetlenül attól, hogy az influenza mely típusáról van szó.

D3-vitamin

Kutatók tanulmányt végeztek Amerikában, amiben azt vizsgálták, hogyan hat az alanyokra a D3-vitamin az influenza-időszakban. A vizsgálatban a résztvevők fele napi 1200 nemzetközi egység (NE) D3-vitamint, míg a többiek csupán placebot kaptak.

A D-vitamint fogyasztó csoport tagjainál 58%-al csökkent az influenza kialakulásának kockázata.

A D3-vitamin lehetővé teszi a szervezet számára, hogy antibiotikus fehérjét hozzon létre, ami segíti a baktériumok, gombák, vírusok és paraziták elleni küzdelmet.

A D-vitamint a napsütés-mentes szezonban legkönnyebben étrendkiegészítők formájában pótolhatjuk. Járványok vagy influenza idején körülbelül nap 5.000-10.000NE D-vitamint érdemes fogyasztanunk. Megbetegedés esetén ez a mennyiség viszont akár 50.000NE is lehet.

Immunerősítés gyógynövényekkel

Fokhagyma

A fokhagyma rengeteg előnyös hatással bír. Ezek közül a legismertebb, legnépszerűbb az immunrendszerre gyakorolt erősítő hatása. A fokhagyma antibakteriális, gombaellenes és antivirális tulajdonságokkal bír. Fokozhatja az immunitást, és nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, ami elősegítheti a többi tápanyag felszívódását.

Astragalus

Ezt a gyógynövényt a kínai orvoslás már évszázadok óta használja. Az astragalus elősegíti a fehérvérsejtek előállítását. Ez azért fontos, mert a fehérvérsejtek segítenek az immunrendszernek a kórokozók elleni küzdelemben.

Ginzeng

A ginzeng valószínűleg az egyik legismertebb kínai gyógynövény, nem véletlenül. Ez a növény javítja mind a kognitív, mind a fizikai funkciókat azáltal, hogy növeli az energiaszintet, támogatja az immunrendszert és növeli a vitalitást. Nagyon hatékony lehet a krónikus fáradtsággal küzdők számára is.

Echinacea

A bíbor kasvirág, vagy más néven echinacea, egy Amerikából származó növény, amelyet már őseink is alkalmaztak a különböző sérülések kezelésre. Hozzájárulhat a szervezet védekező képességének megfelelő működéséhez.

Szabó Zsófia szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .