Kasvirág – Miért lett az év gyógynövénye?

Bizonyára már te is hallottál arról, hogy a kasvirág vagy más néven echinacea, hatékonyan csökkentheti a megfázásos megbetegedések számát. Noha ez már önmagában is lenyűgöző teljesítmény, valójában ennél jóval több hasznos tulajdonsága van ennek a nagyszerű gyógynövénynek.

A kasvirág a százszorszép család része, amely az Egyesült Államok keleti és középső területein őshonos. Neve a sündisznó görög szóból, az echinos-ból származik, a virág tüskés kúpjának köszönhetően.

Az amerikai őslakosok már évszázadok óta használják ezt a növényt a különböző sebek és fertőzések kezelésére. Az antibiotikumok megjelenése előtt olyan betegségek kezelésére is használták, mint például a malária, a szifilisz, a skarlát és a különböző vérmérgezések.

Miért érdemes kasvirágot tartanod otthon?

1, Megakadályozhatja és lerövidítheti a megfázást

A megfázás sajnos sosem jó mulatság és sok emberrel elég gyakran meg is esik, hogy ledönti a nátha a lábáról. Kutatások bizonyították, hogy a kasvirág akár 1,4-el is lerövidítheti a náthával töltött napok számát. Kezd el fogyasztani ezt a kiváló gyógynövényt kapszula vagy tea formájában már a megfázás vagy az influenza első jeleinél. Egyes tanulmányok azt is kimutatták, hogy a kasvirág képes akár 58%-al csökkenteni a megfázás kialakulásának lehetőségét, tehát érdemes megelőző jelleggel is szedni.

2, A kasvirág fokozhatja az immunitást

A kasvirág napi szintű fogyasztása már két hét után kimutathatóan hatékonyabbá teszi a különböző immuntevékenységeket. Hatására a szervezetben egyre több fehérvérsejt termelődik majd. Ezek mellett pedig rendkívül jó antioxidáns hatással is rendelkezik. Egyes tanulmányok azt is kimutatták, hogy a kasvirág kivonata stimulálhatja az egészséges sejtek, valamint az AIDS-ben és a krónikus fáradtság szindrómában szenvedő emberek immunfunkcióját.

3, Csökkenti a kemoterápia mellékhatásait

Egy tanulmány során azt vizsgálták, hogy az echinacea milyen hatással van a kemoterápia által okozott alacsony fehérvérsejtszámra. Az eredmények alapján megállapították, hogy a kontrollcsoporthoz képest a kasvirág-vegyületet fogyasztók esetében 50%-al nagyobb volt a fehérvérsejtek száma.

4, A kasvirág csökkentheti a ráncokat

Az echinacea helyileg alkalmazható krém vagy gél formában is, és a tanulmányok kimutatták, hogy jelentősen javíthatja a bőr hidratálódását, így akár 14,92 százalékkal csökkentheti a ráncokat.

Mindezeket olvasva nem is kérdés, miért választották 2020-ban az év gyógynövényének a kasvirágot. Tarts otthon te is kasvirágot akár kapszula, akár tea formájában, hogy téged se dönthessen le egykönnyen az influenza.

Forrás: https://www.naturalnews.com

Szabó Zsófia szerzőről

One thought on “Kasvirág – Miért lett az év gyógynövénye?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .