Szorongás és stressz ellen természetesen

A stresszel és szorongással összefüggő betegségek száma folyamatosan nő. Az Egyesült Államokban például a lakosság egy ötödét érinti valamilyen stresszel kapcsolatos betegség, ez több, mint 40 millió embert jelent. Évente több millió olyan receptet írnak fel olyan szorongás elleni gyógyszerekre, mint például a Xanax, a Valium és a Tranxene. Ezek a leggyakrabban felírt gyógyszerek, amelyek a teljes mentálhigiénés költségek csaknem egyharmadát teszik ki.

A vényköteles gyógyszerek igen nagy népszerűségnek örvendenek, holott rengeteg természetes alternatívája is van a stressz és a szorongás csökkentésének. Noha a szorongásgátló gyógyszerek többsége eleinte tökéletes megoldásnak tűnhetnek, használatuknak rengeteg kockázata van. A legtöbb ilyen gyógyszer álmosságot, zavartságot, szédülést és gyengeséget okozhat. Emellett gyakori mellékhatásuk lehet a fejfájás, a depresszió, a látási problémák és a demencia.

Szerencsére ezeknek a gyógyszereknek számos természetes alternatívája létezik, amik nem okoznak káros mellékhatásokat.

1, Szorongás ellen gyömbértea

Egy csésze meleg gyömbértea a leggyorsabb módja annak, hogy megszüntesd a stressz és a szorongás kellemetlen érzését. Használhatod méregtelenítőként és emésztési problémák esetén is.

2, Ginkgo Biloba

A Ginkgo Biloba az Egyesült Államok egyik legkelendőbb gyógynövénye. Tudományos bizonyítékok utalnak arra, hogy segíthet enyhíteni a demencia, a szorongás és az agyi elégtelenség (nem megfelelő véráramlás az agyban) tüneteit egyaránt.

3, Kamillatea egy stresszes nap után

Sokan fogyasztanak kamillateát egy stresszes nap után, hogy lazítani tudjanak. Olajának illata a kimutatások szerint enyhíti a szorongást és a depressziót.

4, Levendula

A levendula jól ismert nyugtató, pihentető hatásáról. Emellett erősíti az idegrendszert és belső békét teremt. A klinikai vizsgálatok során a levendula illóolajok belégzése csökkentette a stresszt és a szorongást.

5, Bergamot narancs

A bergamott illóolaj nyugtató hatású és gyakran használják az aromaterápiában a depresszió kezelésére. Egy 2011-es tanulmány megállapította, hogy a bergamott és a levendula illóolaj keveréke sikeresen használható a depressziós és a szorongás kezelésére.

6, Orbáncfű

Habár ezt a gyógynövényt általában a depresszió kezelésére használják, van jónéhány bizonyíték arra, hogy segíthet a stressz és szorongás tüneteiben is. A Before it’s news jelentése szerint az orbáncfüvet kipróbáló, szorongásos rohamban szenvedő ember számolt be gyors megkönnyebbülésről.

7, Szorongás csökkentő eukaliptusz

Az eukaliptusz egy népszerű gyógynövény, amit több száz gyógymód esetén használnak. Egyes források szerint csodákat okoz az akut szorongásos rohamok kezelésében.

8, A nyugtató jojoba

A jojobaolaj nyugtató hatással van a testre és az elmére egyaránt. Segíthet ellazulni a túlzott stressz és szorongásérzet idején. Gyakran használják masszázsolajok vagy más testápoló termékek alapjaként. Kíválóan működik együtt más stresszcsökkentő olajokkal is.

Ha vényköteles gyógyszereket szedsz, ne felejts el konzultálni orvosoddal mielőtt használni kezded valamelyik gyógynövényt az aktuális gyógyszered helyett.

Forrás: https://www.naturalnews.com/056190_stress_reduction_herbs_natural_remedies.html

Szabó Zsófia szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .