A tavaszi diéták nulladik lépése

A tavaszi diéták előtt…

Nyárra szeretne megszabadulni néhány felesleges kilótól? Szeretné, ha végre több energiája lenne, és a következő hónapokban nem kéne tavaszi fáradtságtól szenvednie? Mielőtt  a tavaszi diéták között kezdene el válogatni, kezdje ezzel!

Séta!

E remek cél elérése egyszerűbb, mint gondolná. Nem kell mást tennie, mint kikapcsolni a televíziót, és kimenni sétálni egy nagyot. Tudom, ez nagyon banálisan hangzik, már-már talán unalmas is. Mégis igaz.

Nincs ennél egyszerűbb sport, amivel mindennap tehetnénk jó közérzetünk megőrzéséért. Napi 30-45 perc intenzív séta igazán nem megerőltető tevékenység, cserébe viszont hozzásegít a jobb közérzet és fittebb test eléréshez.

Miért?

A séta sok szempontból hasznosabb tevékenység a tévénézésnél. Mentálisan is jobban fogja érezni magát, ha a szobában ücsörgés helyett a szabadban, friss levegőn tölti az idejét. A tévéből folyó hírek középpontjában mindig a bűnözés, az erőszak és a halál áll, amelyek hatására folyamatosan csak egyre rosszabbul érezzük magunkat, félelmet kelt, és depresszióhoz vezet.

Cseréljen le napi 30 perc tévénézéssel töltött időt napi 30 perc sétára!

Nagyon hamar észre fogja venni a változást. Próbálja ki és figyelje meg, mennyivel jobban érzi magát testileg, lelkileg, és mentálisan egyaránt!

Hétvégente akár össze is kötheti kellemest a hasznossal! Hétvégén akár túrázni is elindulhat a természetbe és ezzel egyszerre fedezheti fel a szebbnél szebb természeti helyeket, látványosságokat és gondoskodhat a jó kondíciójáról is. Az össznépi túrázás, a barátok társasága pedig még vidámabbá teheti a gyaloglás!

Hozza magát csúcsformába szuper tápanyagokkal és vitaminokkal

 

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .