Hogyan hosszabbítja meg az életet a ganoderma gomba?

A Ganoderma gomba a kínai és japán orvoslásban már régóta nagy becsben tartott gyógynövény, a keleti uralkodók köreiben a halhatatlanság szereként számon tartott orvosság. Míg a nyugati orvostudomány csak a felszínt kapargatja a hatásait illetően, az eddigi kutatások mégis bizonyították a gomba lehetséges gyógyító és élethosszabbító tulajdonságait.

Például egy egereken végzett kísérlet kimutatta, hogy a ganoderma gomba egyedenként 9-20%-kal hosszabbította meg az élettartamukat, ami egy embernél nagyjából 7-16 évnek felel meg.

A ganoderma gyógyító és egészség megőrző hatásait már régóta vizsgálják. Olyan bioaktív hatóanyagokat tartalmaz, amelyek képesek természetes úton kezelni számos betegséget, mint például a cukorbetegséget, autoimmun betegségeket, az asztmát, az alzheimer kórt, Parkinson kórt, különböző májbetegségeket, és számos allergiás tünetet, csak hogy néhányat említsünk.

Segíti a korral járó öregedési folyamatok szabályozását

Úgy tűnik, hogy nem csak a test egy adott területére hat, hanem a hatásait egy jóval szélesebb skálán fejti ki. Ennek megértéséhez fontos szem előtt tartanunk, hogy nem egy tényező okozza az öregedést és a betegségeket. Több különböző faktor járul hozzá a romló fizikai állapothoz.  Ahhoz, hogy a nem kívánatos fizikai állapotokat visszafordítsuk, az egészség javítására irányuló intézkedéseknek teljeskörűnek kell lennie, több dolgot kell megcélozni egyszerre.  Ezért olyan erőteljes a ganoderma gomba, mivel több száz biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz, melyek együttesen fejtik ki hatásukat a testben.

A három fő összetevő az öregedés ellen

Ganoderma gomba kivonat VitakingA kutatók szerint három fő összetevője nélkülözhetetlen az öregedésgátló hatás érdekében. A poliszacharidok erősítik az immunrendszert és segítik megelőzni a rákos sejtek kialakulását. A triterpenek (szintén növényekben található hatóanyag) megvédik a májat, csökkentik a koleszterin szintet és szabályozzák a vérnyomást. A ganoderma lucidum peptidek pedig fontos antioxidánsként működnek. Ezek a kulcsfontosságú összetevői felelősek a lehető legjobb védelemért a sejtek és a DNS szintjén. Tehát, azt a legtöbben tudjuk, hogy az antioxidánsok megvédik a szervezetet a szabad gyököktől. A szabad gyökök az öregedési folyamatok fő összetevői. A sérült sejtek felgyorsítják az öregedési folyamatokat. Ez ellen harcolnak többek közt az antioxidánsok.

Egy embereken végzett tanulmány során 1100 mg ganoderma gombát adtak egészséges pácienseknek. A tudósok azt figyelték meg, hogy a vérplazma antioxidáns szintje jelentősen megugrott és mindössze 90 perc elteltével elérte a csúcspontot, míg a vizelet antioxidáns tartalma (az a mennyiség, ami távozott a testből) 29%-al nőtt mindössze 3 óra alatt. Ami a legfontosabb, hogy mindez úgy történt, hogy semmilyen kimutatható mellékhatás nem merült fel a kísérlet során.

Ganoderma gomba  elérhető táplálék kiegészítő formában. Arra érdemes figyelni, ha étrend-kiegészítőt választ, hogy mennyi a hatóanyag tartalma. Nem mindegy, hogy hány mg a hatóanyag tartalom, és hogy ez a koncentrált kivonat, vagy maga a gomba őrlemény.  Mindig nézze meg az összetevők címkéjét. Válassza a magas hatóanyag tartalmú készítményeket!

forrás: naturalnews.com

Természet ereje

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .