Recept a hideg és megfázás ellen

Természetes recept a megfázás ellen

A megfázás és az influenza gyakran előforduló betegség, de különösen jellemző a hideg téli hónapokban. Viszont, ha nem kezeljük időben, akkor súlyosabb betegségek is kialakulhatnak. Mit lehet tenni, hogy megállítsuk a vírus terjedését és hogyan tudjuk felgyorsítani a gyógyulási időt? Itt egy jó recept a megfázásos időszakra.

Lássunk egy természetes, házi gyógymódot, amely segít a hideg időben megelőzni a megfázást és az influenzát.

Ehhez a házi praktikához csupán néhány összetevőre van szükségünk.

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma, 1 citrom leve, 2 evőkanál méz és 2 csésze víz.

Elkészítés

Elkészítése rendkívül egyszerű. Az apróra vágott hagymára öntsünk forró vizet és 10-15 percig főzzük tovább, majd hagyjuk kihűlni a keveréket. Szűrjük át, adjuk hozzá a mézet és a citrom levét. Igyunk belőle naponta háromszor és máris érezhetjük, hogy enyhíti a megfázás tüneteit.

Az italkeverék összetevői külön-külön is erősítik az immunrendszert, de így egyben még hatékonyabb lehet, ugyanis a hagyma gyulladásgátló és vírusellenes tulajdonságairól is ismert, míg a citrom gazdag C-vitamin forrás és erős immunerősítő. Egy csésze citromos víz az első, ami “felébreszti” az egészséget. A harmadik összetevője a méz, amely amellett, hogy édesebbé teszi az italt, még antibakteriális, gomba- és vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

Mindig jobb a megelőzés, mint az amikor már kezelni kell a kialakult betegséget. Ezek a természetes immunerősítők mind a megelőzésben, mind a kezelésben segíthetnek , így nem kell tartani a gyógyszer-mellékhatásoktól sem.

Próbálja ki a megfázás ellen, és legyen télen is csúcsformában.

Erősítse immunrendszerét vitaminokkal is!

A vitaminok olyan szerves vegyületek , melyek segítik a szervezet biokémiai folyamatait. Több mint 20 szerves molekulát nevezünk vitaminnak. Mindegyik egyedi kémiai felépítéssel és a szervezetünkben betöltött egyedi szereppel bír.

Testünk a vitaminok nagy részét nem tudja előállítani, és amit elő is tud állítani, azt sem a megfelelő mennyiségben. Így aztán nekünk kell gondoskodnunk róla, hogy bejuttassuk táplálékunkkal, illetve pótlással.  Keresse meg az életmódjának legmegfelelőbbet!

Hozza magát csúcsformába szuper tápanyagokkal és vitaminokkal

Magosi Judit szerzőről

One thought on “Recept a hideg és megfázás ellen”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .