7 tipp másnaposság ellen

Amennyiben hétfő este egy szilveszteri parti keretében ünnepli meg az év elmúlását és egy biztatóbb év kezdetét, érdemes néhány óvintézkedést megtennie, nehogy erős fejfájással vagy másnapossággal kezdje az újévet.  Mit tehet másnaposság ellen?

A legbiztosabb módja természetesen az a fenti probléma elkerülésének az, ha eldönti, hogy ma este Ön lesz a sofőr, aki a kapatos barátait hazaszállítja és egyáltalán nem iszik alkoholt. Az alkohol erős toxin. Megterheli a májat éppen úgy, mint az idegrendszert és az emésztőrendszert, beleértve a felső-húgyúti szerveket.

 Ha mégis iszik, ne feledje:

  1.  ● A mértékletesség a legjobb módja a másnaposság elkerülésének.
  2.  ● Ne csak igyon, egyen is, főleg ha egy pohárkánál többet tervez meginni.
  3.  ● Kerülje a kiszáradást azzal, hogy bőven iszik vizet is az alkoholtartalmú italok mellett.
  4.  ● Vegyen be 2-3 darab b-komplex tablettát és 2-3 darab extra adag b1-vitamin tablettát, mert az alkohol hatására ezek ürülnek ki leggyorsabban a szervezetből.
  5.  ● Pótolja a káliumveszteséget! Az alkohol rengeteg káliumot ürít ki a szervezetből. A tompa fejfájás lehet a káliumhiány egyik jele is. A dió, a mandula, a banán vagy a brokkoli remek kálium források.
  6.  ● Ha alkoholt fogyaszt, válasszon “tiszta” italokat. A pancsolt égetett szeszek, és ízesített alkoholok több szennyező anyagot tartalmaznak, mint például a vodka, ami semmi más, mint alkohol és víz.
  7.  ● Kutyaharapást szőrével? Sokan úgy gondolják, hogy a másnaposság ellen a legjobb “gyógyszer”, ha másnap, felkelés után iszunk pár kupica töményet. Amellett, hogy haszontalan, még veszélyes is, mivel adunk egy újabb terhelést a szervezetnek, ami éppen azért küzd, hogy kiheverje a sokkot. Ne tegye!

Jó mulatást és a következő évre kicsattanó egészséget kívánunk!

 

 

 

Magosi Judit szerzőről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .